Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Victor Ponta recidiveaza ?

Dupa ce a militat impotriva intereselor Romaniei, sustinand ca tara noastra nu a indeplinit conditiile pentru aderarea la spatiul Schengen, Victor Ponta recidiveaza si vorbeste in totala necunostinta de cauza despre bugetul Ministerului Apararii si despre capacitatea de functionare a Armatei.

Victor Ponta are impresia ca, pentru a-i fi lui bine, Romaniei trebuie sa-i fie rau. Imaturitatea si iresponsabilitatea il imping la declaratii care lovesc nu atat in adversarii politici, cat in interesele si obiectivele nationale. Din acest motiv, ne revine obligatia de a demonta minciunile si aberatiile emise de tanarul pe care, in mod nejustificat, PSD il tolereaza in fruntea sa.

Dupa cum se stie, atat Ministrul Apararii, domnul Gabriel Oprea, inca de la preluarea mandatului, cat si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei au sustinut ca principiu general necesitatea alocarii catre Armata a unui buget reprezentand 2,38% din PIB. Daca nu ar fi ipocrit, gestul lui Victor Ponta de a invoca nevoia unui buget mai mare pentru Aparare ar fi cu siguranta laudabil. Din pacate, presedintele PSD refuza sa vada faptul ca, in actualul context, prioritatea de ordin zero o reprezinta plata pensiilor si a salariilor. In conditiile crizei economice mondiale, Romania a fost nevoita sa ia masuri de austeritate care s-au rasfrant inclusiv asupra bugetului Ministerului Apararii Nationale. Romania nu este singura tara care a facut acest lucru. Majoritatea tarilor membre NATO au avut de infruntat situatii similare si au luat decizii asemanatoare.

Chiar si in aceste conditii dificile, Armata Romaniei este capabila sa-si indeplineasca misiunea si sa functioneze in parametri necesari, inclusiv in ceea ce priveste angajamentele internationale asumate de Romania, cum este misiunea desfasurata de NATO in Afganistan.

In privinta bugetului pe 2011, Victor Ponta da dovada de o elementara lipsa de documentare si de un incalificabil apetit pentru minciuna. Incepand cu anul viitor, fondurile necesare platii pensiilor militare nu vor mai fi prevazute in bugetul Ministerului Apararii Nationale, ci vor intra la Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, plata facandu-se, potrivit noii legislatii, prin Ministerul Muncii.

Prin urmare, diminuarea bugetului cu suma reprezentata de pensiile platite pana acum de Ministerul Apararii Nationale este fireasca si nu afecteaza capacitatea Armatei de a functiona in conditii normale.

Demersul lui Victor Ponta, in loc sa fie un sprijin pentru militari, nu este decat o nejustificata jignire. Militarii romani sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, sunt cei care poarta cu onoare si responsabilitate haina demnitatii si a onoarei si, nu in ultimul rand, singurii care depun un juramant de credinta prin care isi leaga viata de destinul propriei tari. In aceste conditii, a face politica pe spatele miltarilor si a minti fara rusine in probleme de securitate nationala, asa cum face Victor Ponta, este o dovada inacceptabila de dispret fata de institutia militara si fata de oamenii care o slujesc cu devotament.

 

Biroul de presa

 

Persoana de contact:

Mara Stefan, purtator de cuvant

Tel: 0730.660.200

 

 

 

 

0 comentarii2849 vizualizări29 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0