Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Ioan Nelu Botis ar putea ajunge ministrul muncii.

In locul lui Berceanu, Seitan, Sandu si Dumitru, pe care ii asteapta remanierea, PDL vrea sa vina cu "fete noi": parlamentari si actuali secretari de stat. Cel putin patru fotolii ministeriale urmeaza sa se elibereze. Dupa o intalnire a lui Emil Boc cu ministrii si alta cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni, in preziua evaluarii guvernului promise azi de premier parlamentarilor puterii, calculele in PDL aratau astfel: "pe faras" - Radu Berceanu (Transporturi), Mihai Seitan (Munca), Mihail Dumitru (Agricultura) si Gabriel Sandu (Comunicatii); in expectativa - Sebastian Vladescu (Finante).
Vocali in a cere remanierea, liderii PDL cu notorietate nu se inghesuie insa sa-i inlocuiasca. Motivul principal: prefera sa se conserve pentru functiile la varful partidului puse la bataie pentru outsiderii guvernarii, la alegerile interne din 2011. Astfel, pentru scaunele ministeriale eliberate se planuieste scoaterea unor "fete noi" - parlamentari, sau secretari de stat-, au declarat ieri pentru EVZ surse din partid.

Inlocuitori pentru Seitan
In locul lui Seitan - caruia i se imputa intreaga harababura din sistem - democrat-liberalii vor sa gaseasca un parlamentar.
In felul acesta, arata calculele facute in jurul lui Boc, tensiunile din grupul parlamentar s-ar mai diminua, scazand si sansele unei motiuni de cenzura.
Primul nume vehiculat este cel al lui Ioan Botis, deputat de Bistrita-Nasaud, avand astfel sprijinul lui Ioan Oltean.
Un altul, cu mai putine sanse insa, este al Claudiei Boghicevici, deputat de Arad, filiala condusa de Gheorghe Falca. O alta varianta tatonata - Gheorghe Barbu, insa acesta este mai degraba rezervat.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-pleaca-din-guvern-cine-vine-904729.html

1 comentariu4186 vizualizări31 august 2010




rss 2.0
rss 2.0