Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Soarta mamelor nu trebuie abandonata.

Deputatul PDL Mihaela Stoica va depune, la inceputul saptamanii viitoare, un proiect legislativ de stimulare a infiintarii de crese. Proiectul de lege va prevedea scutirea investitorilor privati care deschid crese de la plata TVA pentru constructia si dotarile necesare, de la cea a impozitului pe profit aferent investitiei, ca si de la plata taxelor si impozitelor locale.

Ulterior promovarii Legii, va fi stabilita, prin Hotarare de Guvern, o standardizare a costurilor in ceea ce priveste constructia creselor, a dotarilor lor ca si necesarul de metri patrati aferent fiecarui copil. Investitorii vor fi obligati sa mentina destinatia spatiului pentru o perioada de minim 5 ani, in caz contrar urmand sa returneze contravaloarea facilitatilor de care au beneficiat.

"In conditiile in care Guvernul ia in discutie reducerea duratei concediului maternal, este absolut necesar ca, in paralel, sa fie luat un set de masuri care sa le permita mamelor sa gaseasca cele mai bune solutii pentru cresterea copiilor lor in perioada 0-3 ani. Pe de o parte, trebuie sa venim cu promovarea sistemului cupoanelor de cresa, prevazute in Legea Educatiei, cat si a stimulentelor anuntate de Ministerul Muncii. Astfel, mamele vor avea asigurata o resursa financiara suplimentara pentru ca, la revenirea la munca, sa isi poata lasa micutii in cele mai bune crese disponibile. Pe de alta parte, este necesara o crestere rapida a numarului creselor, in conditiile in care exista un deficit imens de locuri la acest nivel, fie ca vorbim de sistemul privat sau de cel public. Mai mult ca oricand, e necesar sa ajutam intreprinzatorii sa porneasca astfel de investitii. Iar acest lucru nu poate fi obtinut decat prin stimulari de ordin fiscal" a declarat Mihaela Stoica.

Legea se va adresa atat intreprinzatorilor privati care au un numar mare de angajati femei si care doresc sa investeasca intr-o astfel de cresa in
vederea fidelizarii angajatelor si, totodata, pentru a le incuraja sa se
intoarca la locul de munca, cat si celor care privesc o astfel de investitie strict ca pe o afacere. "Daca nu vom lua acum aceste masuri, mesajul pe care riscam sa il transmitem este ca nu ne pasa. Or, soarta mamelor nu trebuie abandonata. Sunt convinsa ca se va intelege acest lucru si ca voi gasi sprijinul politic pentru adoptarea Legii in actuala sesiune parlamentara" a mai precizat deputatul PDL Mihaela Stoica.

Deputat PDL Mihaela Stoica 02.12.2010

 

0 comentarii2800 vizualizări03 decembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0