Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Aviz privind protectia padurilor, aprobat de Comisia pentru Agricultura a PE.

Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European (COMAGRI) a aprobat astazi, cu o larga majoritate de voturi, avizul prezentat de deputatul european Rares Niculescu privind protectia padurilor in conditiile schimbarilor climatice.

Prin avizul aprobat, Comisia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a PE solicita mentinerea la un nivel adecvat a bugetului viitoarei Politici Agricole Comune, prin intermediul careia sunt finantate in prezent cea mai mare parte din masurile din domeniul silviculturii.

Comisia solicita in mod special mentinerea, si dupa anul 2013, a fondurilor destinate impaduririi terenurilor, obiectiv deosebit de important pentru Romania.
Avizul insista asupra necesitatii unei strategii europene consolidate in domeniul silviculturii, avand ca obiective protectia padurilor si exploatarea rationala a acestora.

De asemenea, avizul subliniaza importanta padurilor in ceea ce priveste imbunatatirea mediului general de viata; padurile reprezinta o sursa importanta de venituri pentru comunitatile rurale, prin activitati legate de exploatarea lemnului, a fructelor de padure, vanatoare si turism.

In acelasi timp, se arata in raportul aprobat astazi, padurile sunt un important furnizor de bunuri publice - peisaje, spatii de turism si agrement;

pentru aceste servicii oferite comunitatii, arata raportorul Rares Niculescu, proprietarii de paduri ar trebui recompensati prin plati directe in cadrul diferitelor programe de finantare europene.
Nu in ultimul rand, avizul pune accent pe contributia adusa de paduri la asigurarea unui mediu inconjurator sanatos.

Avizul COMAGRI referitor la "Cartea verde privind protectia padurilor si informarea in domeniul forestier in UE: pregatirea padurilor pentru schimbarile climatice", va fi inclus integral in raportul cu aceeasi tema realizat de Comisia de mediu, sanatate publica si siguranta alimentelor, care va fi supus votului in plen in luna februarie 2011.

Departamentul de Imagine si Comunicare PDL Bistrita-Nasaud.

 

0 comentarii2541 vizualizări04 decembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0