Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Denunt Penal.

C a t r e, Parchetul de pe linga Curtea de Apel Tirgu Mures

Subsemnatul Gheorghe Funar, secretar general al Partidului Romania Mare, presedinte al Filialei Cluj a PRM, domiciliat in Municipiul Cluj-Napoca, Str. Paring nr. 8, ap.14, avind in vedere actiunile desfasurate la Budapesta, in ziua de 19 noiembrie 2010, de catre Consiliul National Secuiesc din Romania, care incalca Legea privind Siguranta Nationala a Romaniei, formulez urmatorul

DENUNT PENAL 

impotriva participantilor la sedinta tinuta in Parlamentul de la Budapesta. Avind in vedere prevederile art.2 din Legea nr. 51/1991 privind Siguranta Nationala a Romaniei, va solicit sa dispuneti inceperea urmaririi penale impotriva fiecaruia dintre cei 300 de cetateni romani de etnie ungara din judetele Covasna, Harghita si Mures, care, ca membri ai Consiliului National Secuiesc, au fost delegati si au participat la o sedinta a CNS la Budapesta.
Aceasta organizatie extremista, sovina si antiromaneasca nu este inregistrata legal. Dupa ce au fost primiti de presedintele Parlamentului ungar, cei 300 de etnici unguri au depus un juramint pe coroana regelui Stefan cel Sfint (de origine geto-dacica), prin care s-au angajat ca vor lupta pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc, ca prim pas spre independenta si ruperea Ardealului de Romania. La sedinta tinuta in Parlamentul Ungariei, Consiliul National Secuiesc a abordat si sustinut realizarea urmatoarelor obiective: revizuirea Tratatului dintre Ungaria si Romania, semnat la Timisoara in 16 septembrie 1996, cu scopul largirii drepturilor acordate minoritatii maghiare; introducerea limbii ungare ca limba oficiala in Romania; internationalizarea problemei Ardealului, dupa modelul Kosovo; sustinerea pretentiilor U.D.M.R. de catre Ungaria, in prima jumatate a anului viitor, cind va avea presedintia Uniunii Europene; proclamarea si infaptuirea autonomiei teritoriale a Ardealului la 15 martie 2011. De asemenea, cei 300 de participanti la aceasta actiune indreptata contra Statului National Unitar Roman au adoptat, in unanimitate, mai multe hotariri impotriva Romaniei si a Poporului Roman. Participantii din Romania la sedinta Consiliului National Secuiesc, desfasurata, pentru prima data, in Parlamentul Ungariei, prin faptele lor, au incalcat prevederile Legii privind Siguranta Nationala a Romaniei, in special cele ale art. 3, lit. a,b,c,d,e,h,j si l, punind in pericol unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. De asemenea, prin obiectivele si hotaririle adoptate, delegatii CNS la Budapesta incita la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept. Avind in vedere actiunile pregatite de catre Ungaria si UDMR, inclusiv de catre Consiliul National Secuiesc, la Budapesta, menite sa asigure obtinerea autonomiei teritoriale a Ardealului si declararea acesteia la 15 martie 2011, imi ingadui sa va sugerez sa solicitati informatiile necesare de la Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe, organe de stat cu atributii in domeniul Sigurantei Nationale.
Va multumesc si va doresc mult succes in lupta cu revizionistii unguri, care cunosc, dar urasc Limba Romana. 

Dr.Gheorghe Funar,

Cluj-Napoca
23 noiembrie 2010

 

1 comentariu2450 vizualizări06 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0