Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Caravana Tineretului porneste din nou.

Uniunea Democratica a Tinerilor Maghiari din Bistrita organizeaza a II-a editie a proiectul Caravana Tineretului 2013, in colaborare cu Departamentul pentru Relatii Interetnice. Evenimentul se va desfasura intre 12 si 18 august in urmatoarele sate: Tonciu, Reteag, Branistea, Malin, Matei, Bretea si Sarata.

"Scopul proiectului este ca si anul trecut, de a promova cultura si traditiile maghiare, prin organizarea Caravanei Tineretului in acele localitati din judetul Bistrita-Nasaud unde accesul la diverse manifestari culturale este minim. Unele din aceste localitati sunt destul de izolate, dar pastreaza traditii populare autentice si ascund monumente istorice pentru multa lume inca necunoscute. Vizitarea si cunoasterea acestor perle reprezinta un alt scop al acestui proiect", spune coordonatorul acestuia, Berze Alexandru.

Caravana Tineretului se axeaza pe doua activitati. Prima dintre ele este organizarea timpului liber util al participantilor directi - activitati de voluntariat, organizarea de workshopuri pentru copii si tinerii localnici (origami, invatarea de cantece si dansuri populare, jocuri populare, elemente de baza pentru impletirea de papura, obiecte din margele, etc.), socializare cu localnicii.

A doua activitate le ofera localnicilor un program pentru toate varstele, cuprinzand o dupa-masa de lucru cu tineri si copii, urmand o serata culturala sustinuta de formatiile participante la proiect.

"Privind succesul proiectului de anul trecut, UDTM Bistrita a decis sa organizeze din nou caravan. S-au pastrat cateva workshopuri de anul trecut, dar am adaugat si altele noi, astfel sa putem implica copii cu varsta cuprinsa intre 2-16 ani. In programa cultural apare ansamblul folkloric Vadrózsa din Bistrita, care a participat si anul trecut, dar anul acesta o sa avem ocazie sa vizionam noul lor dans, iar vom avea inclus si vals, stand up comedy si un spectacol intitulat Ludas Matyi, care este indragit atat de cei mici, cat si de cei mari. Pe langa toate acestea si locuitorii localitatilor unde va stationa Caravana Tineretului se implica in serata culturala, si ne vor prezenta si ei un program artistic. Serata se va incheia cu un bal sustinut de formatia Dupla D in sase sate, iar sambata la Bretea vom petrece alaturi de formatia Lótusz." - a specificat vicepresedintele UDTM, Sipos Timea

 

 

0 comentarii2891 vizualizări19 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0