Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Ungaria nu are niciun drept sa se amestece in reorganizarea administrativa a Romaniei.

Secretarul de stat in MAE ungar, Nemeth Zsolt, a incalcat regulile oricarei bune uzante diplomatice amestecandu-se in reorganizarea administrativa a Romaniei. Unitara si indivizibila este doar Romania, iar nu enclavele etnice inventate de politicienii maghiari cu sprijinul Budapestei pentru a submina integritatea teritoriala a statului roman.

Cu ce drept se exprima oficiali ai Guvernului de la Budapesta cu privire la deciziile interne ale statului roman? Nevoia disperata de voturi a Guvernului Viktor Orban nu poate justifica incalcarea suveranitatii Romaniei, nici repetatele atacuri la adresa organizarii interne a tarii noastre.

Guvernul Orban trebuie sa inceteze sa-si mai trimita emisarii in Romania sa isi exprime puncte de vedere partizane, dictate de interesul electoral al puterii de la Budapesta. Romania nu este campul de bataie al luptei electorale din Ungaria si nu avem de gand sa platim esecul guvernarii Orban, disperate sa mai adune niste voturi din diaspora prin distrugerea convietuirii dintre etnii si prin enclavizarea unei parti din Transilvania.

Oficialii maghiari trebuie sa se abtina de a mai face referiri la organizarea Romaniei pentru ca isi depasesc atributiile. Preocuparea lor sa fie electoratul din tara unde guverneaza, nu etnicii maghiari din Romania de care statul roman a avut si are destula grija.

 

Bogdan Diaconu

Deputat PSD.

0 comentarii2744 vizualizări22 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0