Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
LA MULTI ANI IMN NATIONAL !

Astazi, cand sarbatorim Ziua Imnului National, oare cate simboluri nationale ne mai fac sa tresaltam de emotie? Intr-o lume globala, e bine sa ne pastram cateva repere ale identitatii, iar aceasta sarbatoare a constiintei nationale este un prilej sa ne aducem aminte, o data in plus, ce ne uneste pe noi romanii.                                           

Imnul national  este parte a patrimoniului national romanesc iar  cinstirea lui reprezinta o datorie patriotica, aceasta zi fiind de asemenea, o ocazie de a privi cu incredere si speranta spre viitor. Imnul de stat al Romaniei este un cantec de identitate a fiintei nationale care s-a nascut odata cu ideea de afirmare a poporului roman.                                  

Mesajul imnului "Desteapta-te romane !" este in acelasi timp social si national, e un tot, e o stare de spirit, e o iubire de mosie, de neam, de p?mint, de ram si de riu.                    

Trebuie sa fim convinsi ca imnul tarii nu a fost, nu este si nici nu va fi un cantec oarecare, ci un simbol al natiunii, al tarii noastre pe care trebuie sa-l onoram asa cum se cuvine.                                                                          

 

Mihai SARMASAN - Consilier Municipal PDL,  

                                      Presedinte TDL Bistrita.

0 comentarii2856 vizualizări29 iulie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0