Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri.

Deschiderea anului scolar 2013-2014 este o ocazie potrivita pentru Agentia Nationala Antidrog/Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud de a lua pozitie in fata fenomenului consumului de droguri in randul tinerilor prin punerea in practica a unui raspuns in fata acestui fenomen.

In aceasta prima zi de cursuri, specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud s-au aflat in mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea si constientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri si de substante noi cu proprietati psihoactive asupra organismului.

ANA/CPECA Bistrita-Nasaud a pregatit, si in acest an, elevilor si cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri, prin promovarea alternativelor de viata sanatoasa si dezvoltarea abilitatilor de refuz al consumului acestor substante. Aceste proiecte se adreseaza elevilor pe cicluri de scolarizare (prescolar, primar, gimnazial si liceal) si contin teme adaptate nivelului lor de intelegere si asimilare.

In anul scolar 2013-2014, ANA/CPECA Bistrita-Nasaud va dezvolta proiectele traditionale "Mesajul meu Antidrog" si "Necenzurat" si va realiza activitati de prevenire a consumului de droguri in cadrul programului Ministerului Educatiei Nationale " Sa stii mai multe, sa fii mai bun".

In cadrul proiectelor pe care Agentia le propune pe parcursul acestui an scolar sunt prevazute module de formare destinate parintilor si cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea retelei de specialisti, formarea de abilitati privind consolidarea relatiilor familiale, controlul si solutionarea conflictelor, exersarea comunicarii in familie si formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri si substante noi cu proprietati psihoactive.

Totodata, ANA va lansa si prima Conferinta nationala cu tema "Bune practici in prevenirea consumului de droguri in mediul scolar", la care vor participa reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si ai societatii civile care desfasoara activitati in domeniu.


Coordonator CPECA Bistrita-Nasaud,

Maria Simona BORCANI

Tel/fax : 0263 231 066

 

0 comentarii2583 vizualizări17 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0