Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Aducem Basarabia Acasa.

Platforma Civica Actiunea 2012 a desfasurat, la nivel national, o ampla actiune de strangere de semnaturi sub sloganul Aducem Basarabia Acasa, pentru sprijinirea unei initiative legislative care sa faca din Republica Moldova o prioritate a statului roman.

Numarul de semnaturi necesar a fost de 100.000, de la cetateni cu drept de vot, pentru o lege care sa favorizeze:

- crearea unei institutii in subordinea primului ministru cu rol de coordonare a strategiilor pentru cel de-al doilea stat romanesc;

- simplificarea procedurilor de obtinere de catre romanii de peste Prut a vizelor de intrare in Romania;

- integrarea basarabenilor in viata socio-culturala din Romania.

 

Pana in data de 31 august, la nivel national s-au strans 117.481 de semnaturi.

 

Bistrita-Nasaud s-a alaturat celorlalte judete din tara in promovarea campaniei Aducem Basarabia Acasa (www.basarabia-acasa.ro), dupa centralizarea tuturor listelor intocmite la nivel national rezultand ca voluntarii bistriteni au reusit sa adune, pana la sfarsitul campaniei, 906 semnaturi.

Doresc sa multumesc tuturor voluntarilor pentru efortul depus, cetatenilor care ne-au acordat semnatura, tuturor celor care ne-au sprijinit, fie ca a fost vorba de o recomandare sau de raspandirea informatiilor despre aceasta campanie catre prieteni sau cunoscuti, fie ca a fost vorba de sprijin logistic. Vreau, de asemenea, sa transmit multumiri Inalt Preasfintiei Sale Andrei Andreicut, arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului, precum si parintelui protopop Alexandru Vidican, pentru ca au permis voluntarilor sa stranga semnaturi de la enoriasii sustinatori ai acestei cauze.

 Reprezentantii Platformei Civice Actiunea 2012 continua demersurile pentru materializarea eforturilor depuse in aceasta campanie si avem toate motivele sa credem ca pana in data de 15 octombrie 2013 proiectul de lege va fi inaintat in Parlament.

Platforma Civica Actiunea 2012 isi propune sa continue lupta pentru reintregirea tarii, prin mai multe campanii de informare ce se vor desfasura pe parcursul anilor 2013 si 2014.

 Platforma Civica Actiunea 2012, site www.actiunea2012.ro, este o coalitie formata din peste 30 de ONG-uri, care sustine ideea unirii Republicii Moldova cu Romania.

 


Cu respect,

Ovidiu Paul Lazar, coordonator pe Bistrita-Nasaud al campaniei Aducem Basarabia Acasa.

 telefon: 0751-550488, e-mail: lazar_paul_2006@yahoo.com

.

Foto - arhiva.

0 comentarii2282 vizualizări23 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0