Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Miscarea inseamna sanatatea inimii tale!

Rotary Club Nasaud, impreuna cu Fundatia Romana a Inimii, Societatea Romana de Cardiologie si Primaria Orasului Nasaud lanseaza duminica, 29 septembrie, programul "Promenada Inimilor". Acesta campanie reprezinta o prima initiativa de acest gen in frumosul oras Nasaud de pe Valea Somesului.  La acest program participa simultan 25 de orase din Romania si Republica Moldova, printre care se numara si orasele Bistrita si Nasaud. In fiecare an, 29 septembrie marcheaza Ziua Mondiala a Inimii, eveniment organizat la nivel international de World Heart Organization si care doreste sa contribuie la cresterea gradului de constientizare a populatiei globului asupra factorilor de risc ce duc la aparitia bolilor cardiovasculare si sa determine treptat o schimbare in atitudinea oamenilor fata de problema adoptarii unui stil de viata sanatos. Ziua Mondiala a Inimii a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2000, cu scopul de a informa populatia din intreaga lume cu privire la principala cauza de deces, si anume: bolile cardiovasculare.

La nivel mondial, anual se inregistreaza 17,3 milioane de decese, iar acest numar este in continua crestere. Pana in anul 2030, daca nu se vor adopta masuri imediate, se asteapta ca 23 de milioane de oameni sa moara an de an, din cauza afectiunilor cardiovasculare.

Profesorul doctor Dan Gaita, Presedintele Fundatiei Romane a Inimii a declarat ca "La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii  modului nostru de viata".

Obiectivul programului " Promenada Inimilor" este acela de a incuraja persoanele de toate varstele sa faca miscare, ca parte importanta a preventiei cardiovasculare.

In acest context, Rotary Club Nasaud si Primaria Orasului Nasaud, au amenajat un traseu accesibil, denumit "Promenada Inimilor". Traseul incepe din fata Casei de Cultura "Liviu Rebreanu" si se intinde pana in fata  Scolii Gimnaziale "Mihai Eminescu", structura "Valea Spinului",  pe o distanta totala de 2.6 km. Traseul va fi marcat din loc in loc cu placute ce vor oferi informatii despre traseu si distanta parcursa. De asemenea se vor expune afise care vor promova acest program. Pentru a conferi o buna vizibilitate campaniei  se va amplasa si un banner informativ in apropierea zonei de start a traseului.  Acesta campanie invita cetatenii  orasului Nasaud sa faca miscare, ca parte importanta a preventiei cardiovasculare. Campania "Promenada Inimilor" promoveaza  o forma placuta de activitate fizica,  nu neaparat o competitie sau un cross,  obiectivul fiind ca  in fiecare zi, impreuna cu familia si prietenii, sa facem un tur pe acest traseu, sa ne formam o rutina a miscarii in beneficial  sanatatii noastre. In acest sens, Rotary Club Nasaud invita toti cetatenii orasului Nasaud sa participe alaturi de membrii clubului la inaugurarea acestui traseu, duminica 29 septembrie 2013,  incepand cu ora 14.00. 

             Participantii vor primi flyere, tricouri, insigne si alte materiale ce vor purta insemnele campaniei la care ne-am referit, urmand ca ulterior  sa fie invitati sa participe la "Maratonul Bucurestiului" in cadrul campaniei "Promenada inimilor" din data de 6 Octombrie 2013.

 

Noi ne-am pus inima la treaba.  Tu ce faci?

0 comentarii2814 vizualizări25 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0