Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Servicii gratuite de kinetoterapie si stimulare multisenzoriala pentru copii cu tulburari din spectrul autist.

Asociatia Autism Europa Bistrita ofera inca din anul 2007, servicii de informare, constientizare, consiliere si educare, organizare de cursuri de instruire in beneficiul copiilor cu tulburari din spectrul autist din judetul Bistrita-Nasaud, al familiilor acestora, al specialistilor si al intregii comunitatii.

Cu toate acestea, in acest moment, copiii cu autism de judetul Bistrita-Nasaud nu beneficiaza decat foarte rar de servicii de kinetoterapie decat in sistem privat, contra cost, deci nevoile de kinetoterapie ale unui copil cu TSA sunt acoperite intr-o masura extrem de mica. In ceea ce priveste terapia prin integrare senzoriala, situatia este mai grava, niciun serviciu de stat nu asigura copiilor cu autism acest tip de terapie atat de necesara.  

          Prin proiectul "Servicii gratuite de kinetoterapie si stimulare multisenzoriala  pentru copii cu tulburari din spectrul autist", proiect cofinantat de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, se urmareste cresterea eficientei terapiei de recuperare a copiilor cu autism din judet prin facilitarea accesului acestora la servicii de kinetoterapie si integrare multisenzoriala gratuite precum si achizitionarea de echipamente pentru dotarea salii de kinetoterapie.  

          "Ne bucuram ca am castigat aceasta finantare prin programul de finantari nerambursabile al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Era un serviciu extrem de important pentru copiii cu autism iar kinetoterapia in cazul lor necesita o pregatire suplimentara a kinetoterapeutului", au explicat specialistii Centrului. Pana in acest moment, in cadrul proiectului s-a reusit achizitia materialelor necesare pentru echiparea si dotarea salii de kinetoterapie si s-au desfasurat o suta de ore de terapie individuala cu 20 de copii din cadrul Centrului de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print", Bistrita cu ajutorul kinetoterapeutului Ana Toma.

"Este un prim pas catre oferirea unui numar cat mai mare de servicii gratuite, asa cum ne dorim. In prezent beneficiarii Centrului de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita beneficiaza, pe langa serviciile de kinetoterapie gratuite si de consiliere psihologica si psihoterapie oferite de psiholog Anda Madar (pentru parinti), dar si de sedinte de desensibilizare stomatologica gratuite prin proiectul "Zambetul Micului Print" derulat in parteneriat cu medicul stomatolog Doru Stere. De asemenea, o parte din copiii nostri, in functie de fondurile de care dispunem, beneficiaza de sedinte de terapie comportamentala si insotire gratuita la gradinita", cu sprijinul cadrelor didactice de la Gradinita Casuta cu Povesti ANL, Bistrita" a declarat presedintele AAE, Ana Dragu.

 

Asociatia Autism Europa

2 commentarii2835 vizualizări27 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0