Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
DREPT LA REPLICA - Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA Bistrita

Va transmitem spre publicare dreptul la replica cu privire la afirmatia nefondata si neprobata facuta de domnul primar Ovidiu Teodor CRETU in conferinta de presa din data de 26 septembrie 2013 si preluate de catre o serie de publicatii online si tiparite.

 Stimate domnule primar Ovidiu Teodor CRETU, Cu privire la afirmatia ..... "Am pus custi si ni le-au furat, nu stiu daca cei de la Animaterra sau cei care valorifica fier vechi" .... Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA-Bistrita declara public ca nu are nici o implicare in asa-zisul furt al custilor de metal, folosite de echipa de ecarisaj a Primariei municipiului Bistrita, pentru capturarea cainilor comunitari din spatiul public.

Aducem de asemenea la cunostinta domnului primar Ovidiu Teodor CRETU urmatoarea informatie: custile despre care face vorbire domnia sa pot fi identificate in totalitate in cadrul adapostului pentru caini comunitari de pe strada Simpozionului.

 

Motiv pentru care Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA-Bistrita solicita domnului primar Ovidiu Teodor CRETU retragerea acuzatiilor nefondate si neprobate transmise in spatiul public prin intermediul mass-media locala. Aceste afirmatii aduc un grav si nemerit prejudiciu de imagine Asociatiei si persoanelor membre ale acesteia.

 

Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA-Bistrita s-a infiintat in anul 2006 si este membru in FEDERATIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA ANIMALELOR, colaborand la activitatile desfasurate pentru protectia animalelor pe plan local, national si international.

Activitatea asociatiei se desfasoara sub forma de voluntariat in cadrul adapostului pentru cainii fara stapan, gestionat de Primaria minicipiului Bistrita, atat cel de pe strada Tarpiului pana in anul 2008, cat si cel nou construit pe strada Simpozionului. Membrii asociatiei colaboreaza si cu cabinetul veterinal al adapostului.

In perioada 2009-2013 Asociatia ANIMATERRA a investit, cu acordul compartimentului de specialitate, peste 30.000 lei pentru imbunatatirea conditiilor cainilor fara stapan aflati in adapostul public gestionat de Primaria municipiului Bistrita (achizitionarea de materiale de constructie, confectionarea de custi si paleti din scandura, sustinerea campaniilor de sterilizare si vaccinare a cainilor comunitari din adapost, hrana uscata si conserve, paturi, obiecte de uz veterinar, vase pentru hrana si apa, accesorii).

Pe langa voluntariatul care priveste adapostul public, s-a intervenit in nenumarate cazuri de caini comunitari aflati pe domeniul public, bolnavi sau loviti de autovehicule, fiind dusi la cabinetele veterinare, asociatia suportand din surse propri costurile interventiilor si tratamentelor aplicate acestora.

Promovarea adoptiilor in randul cetatenilor din judetul Bistrita Nasaud si din strainatate (Germania, Austria, Olanda, Marea Britanie, Spania) este o alta directie in care Asociatia ANIMATERRA este activa.

 

Asociatia pentru protectia animalelor ANIMATERRA nu a beneficiat niciodata de fonduri din partea unei institutii de stat, singura sursa de finantare fiind 2% din impozitul pe venit, sponsorizari persoane fizice si persoane juridice private.


Persoana de contact: presedinte Asociatia ANIMATERRA Dna. Rozina BACHNER.

 

0 comentarii7553 vizualizări30 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0