Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Romanii au manifestat pentru Unire.

Peste 10.000 de romanii au cerut transformarea unirii cu Republica Moldova intr-o prioritate nationala in cadrul celei mai ample manifestatii stradale pentru Basarabia. Steaguri tricolore si mesaje personalizate, alaturi de un imens drapel tricolor cusut si adus de basarabenii de la Chisinau, au fost purtate duminica de catre manifestantii pentru Basarabia, din fata Guvernului Romaniei pana la Palatul Parlamentului.

Marius Cazacu, originar din Balti, a precizat ca romanii basarabeni au venit la Bucuresti pentru a cere Unirea. "Aici suntem acasa", a punctat acesta.

 "Reprezentam in strada vocea marii majoritati a poporului roman care isi doreste ca Basarabia sa fie prioritate nationala. Vin sa o demonstreze atat cele 117.000 de semnaturi colectate din toate judetele tarii pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, cat si cele mai recente cercetari sociologice ale caror rezultate plaseaza Unirea printre subiectele de maxim interes pentru romani", a declarat Cristian David, co-presedinte al Platformei Civice Actiunea 2012, principalul organizator al marsului.

Evenimente similare au avut loc duminica si in Paris, Roma, Barcelona si New York, la initiativa comunitatilor de cetateni ai Romaniei si Republicii Moldova care lucreaza in strainatate.

Curentul unionist de pe ambele maluri ale Prutului este intr-o continua ascensiune, dovada fiind numarul tot mai ridicat, de la an la an, al participantilor la manifestatiile pentru Unire. 

 

Platforma Civica Actiunea 2012                

        20 octombrie 2013

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări21 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0