Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 02 Mai 2024 - 14587
Se cere retragerea ambasadorul Romaniei la Chisinau.

Peste 30 de asociatii non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice Actiunea 2012, solicita retragerea ambasadorului Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca. In acest sens, asociatiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlatean si vor redacta o scrisoare deschisa si catre presedintele Traian Basescu. Daca cererea va ramane fara raspuns, ei vor organiza proteste.

 In solicitarea celor peste 30 de ONG-uri, se arata ca de cand a fost numit in functie, oficialul de la Bucuresti a demonstrat incompetenta si ignoranta in respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat romanesc. Gafele diplomatice facute in mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestata cu ocazia Zilei Natioanale a Romaniei si cu refuzul de a acorda vize de intrare in Romania pentru sapte romani originari din Republica Moldova, considera asociatiile unioniste.

 Pe data de 1 Decembrie 2013, Ambasada Romaniei in Republica Moldova nu a organizat niciun eveniment notabil. Mai mult, ambasadorul Marius Lazurca nu a dat curs invitatiei primite din partea asociatiei Spirit Romanesc de a participa la depunerea de coroane de flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant, eveniment la care au participat numeroase personalitati ale vietii publice din Chisinau precum si parlamentari romani. In solicitare mai sunt invocate refuzurile de acordare de vize pentru tinerii basarabeni care doreau sa vina la Bucuresti la manifestari unioniste precum si nefireasca relatie pe care ambasadorul o are cu biserica rusa din Republica Moldova.

            "Reprezentanta diplomatica a fost practic inexistenta pe scena publica din Republica Moldova, iar derapajele ambasadorului Romaniei au generat nemultumire in comunitatea de romani, pentru care actiunile unui oficial de la Bucuresti au un impact major. Daca nu vom primi un raspuns, vom organiza actiuni prin care ne vom arata dezacordul" a declarat Marius Lulea, presedintele Centrului pentru Cultura, Istorie si Educatie.

            Avand in vedere importanta geo-strategica si culturala deosebita pe care Republica Moldova o are pentru Romania, Platforma Civica Actiunea 2012, organizatoarea manifestarilor pro-Unire din ultimii doi ani, solicita numirea unei persoane competete in functia de ambasador. Acesta trebuie sa dovedeasca mai mult curaj si dinamism, sa detina abilitatea de a conduce activitatea diplomatica pe un teritoriu locuit majoritar de catre romani si sa gaseasca solutii de conlucrare cu reprezentantii romanilor din cel de-al doilea stat romanesc.

 

 Platforma Civica Actiunea 2012           

         16 decembrie 2013.

 

1 comentariu2982 vizualizări16 decembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Radu
16 Decembrie 2013 - 14:30

Demisia şi salariu înapoi, ca să nu zic de puşcărie pentru trădarea neamului românesc.

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0