Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Scrisoare deschisa catre domnul Razvan-Mihai Ungureanu.

Stimate domn, Pe pagina dumneavoastra de pe un site de socializare ati postat urmatorul text pe care noi, parintii si reprezentatii persoanelor cu autism din Romania, il consideram ofensator:

"Romania s-a transformat in fieful liderilor iresponsabil si incapabili. Autismul politic a devenit paradigma pe scena politica. Un sfert din clasa politica romaneasca afiseaza habarnism, incompetenta si lipsa de profesionalism, este corupta si slab pregatita. "

In nenumarate randuri am atras atentia asupra folosirii cuvantului autism cu alte conotatii decat cele corecte. Persoanele cu autism sunt persoane cu capacitati deosebite, unele iesite din comun, care au probleme in a socializa si comunica cu cei din jur. Problemele sunt cauzate de prezenta acestei tulburari si nu de un comportament voit sau asumat. Persoanele cu autism au calitati pe care multi dintre noi nu le poseda si nici nu le vor invata niciodata. Una dintre acestea este incapacitatea de a minti, de a manipula si de a fi coruptibili. Cuvintele prin care dumneavoastra caracterizati clasa poltica romaneasca nu caracterizeaza, va asiguram, si persoanele cu autism.

Declaratia dumneavoastra este cu atat mai ofensatoare, cu cat folositi aceasta comparatie in sensul peiorativ al cuvantului.

De aceea, va rugam sa va retrageti aceasta comparatie si sa va prezentati public scuzele dumneavoastra fata de persoanele cu autism din Romania.

 

Carmen Gherca - presedinte FEDRA.

 

 

FEDRA - Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist este prima federatie de acest tip din Romania, care are ca membri in principal organizatii de parinti si se doreste a fi o voce puternica si unitara a organizatiilor de profil din Romania, avand ca scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizatiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Arges, ANCAAR Craiova, ANCAAR Iasi, Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania "Horia Motoi", Asociatia "Centrul de psihologie Delta Dunarii", Asociatia "Dincolo de Tacere", Asociatia AUTISM Baia Mare, ASPA Suceava, AUTISM ROMANIA-Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, Autism Transilvania, Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print" Bistrita, Centrul Terapeutic Marea Neagra, Copiii de Cristal Brasov, Dincolo de Autism, Help Autism, Invingem Autismul, Organizatia Suedeza pt Ajutor Umanitar Individual, Romanian Angel Appeal si Univers Plus Piatra Neamt. www.autismfedra.ro

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2667 vizualizări01 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0