Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Au protestat fata de mentinerea in functie a ambasadorului Marius Lazurca.

Un grup de tineri, membri si simpatizanti ai Platformei unioniste Actiunea 2012, au protestat in fata ambasadei Romaniei la Chisinau fata de mentinerea in functie a ambasadorului Marius Lazurca.

 Anterior, 30 de asociatii nonprofit din cadrul coalitiei unioniste au solicitat retragerea din functie a ambasadorului Romaniei in Republica Moldova, iar raspunsul confuz al Ministerului de Externe de la Bucuresti, precum si lipsa de reactie fata de cererea organizatiilor au determinat desfasurarea unui prim protest stradal. Platforma unionista Actiunea 2012 anunta ca manifestatiile vor continua in acest sens, inclusiv la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.

 "Numarul asociatiilor din Romania si din Republica Moldova care sprijina demersul Actiunii 2012 este in crestere. Consiliul Unirii, Uniunea Romanilor din Basarabia, Bucovina si Tinutul Herta, Fundatia Culturala Ion si Doina Aldea Teodorovici si-au exprimat nemultumirea fata de prestanta ambasadorului Lazurca, pe care il acuza de incompetenta si de mentinerea unor legaturi cu forte antiromanesti si separatiste. Intreaga societate civila care se ocupa de problematica Basarabiei cere demiterea acestui ambassador, poate cel este poate cel mai slab pregatit din ultimii 20 de ani", a declarat la protest George Simion, secretarul general al Platformei unioniste Actiunea 2012.

 

 

Platforma unionista Actiunea 2012    

       21 martie 2014

0 comentarii2667 vizualizări21 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0