Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
La multi ani, Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei.
"Traim cu speranta ca ziua de nastere a Altetei Voastre Regale va fi intr-o buna zi sarbatorita de poporul  roman ca ziua de nastere a Reginei Romaniei. Pentru binele generatiilor viitoare. La multi ani, Alteta Regala."
 
Mesajul de felicitare transmis ASR Principesei Mostenitoare de catre Clubul Monarhistilor Bistriteni la 26 martie 2014.
 
 
.


Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei este fiica cea mare a Majestatilor Lor Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei. Nascuta la Lausanne, in Elvetia, pe 26 martie 1949, a copilarit in Danemarca, Elvetia, Grecia si Marea Britanie.
 
Si-a incheiat studiile universitare si masteratul in Sociologie, Stiinte Politice si Drept International la Universitatea din Edinburgh, Scotia. Dupa incheierea studiilor, ASR Principesa Mostenitoare a lucrat in cadrul mai multor universitati britanice, specializandu-se in sociologie medicala si sanatate publica.
 
A urmat apoi, timp de aproape 10 ani, o cariera la Natiunile Unite, in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si in cadrul Fondului International pentru Dezvoltarea Agriculturii. Proiectele sale, vizand sensibilizarea opiniei publice in privinta problemelor de nutritie si saracie din Africa si America de Sud, au presupus numeroase calatorii in aceste zone ale globului. In toamna anului 1989, ASR Principesa Mostenitoare a parasit Organizatia Natiunilor Unite, pentru a se darui cauzei romanesti, lucrand alaturi de tatal Sau.
 
In saptamanile care au urmat evenimentelor din decembrie 1989, Alteta Sa Regala a vizitat, pentru prima oara, Romania. Cateva luni dupa aceasta vizita, ASR a creat, impreuna cu Majestatea Sa Regele, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, cu scopul de a contribui la imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor, varstnicilor si familiilor aflate in dificultate. ASR Principesa Mostenitoare este Presedintele Fundatiei care are astazi birouri in sase tari: Romania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Franta si Statele Unite.
 
ASR Principesa Mostenitoare a Romaniei este implicata intr-o serie de evenimente si angajamente publice, reprezentandu-L, in unele dintre acestea, pe tatal Sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.
 
Pe 30 decembrie 1997, Alteta Sa Regala a fost desemnata de catre Majestatea Sa Regele sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele, ca si actual Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei (jure sanguinis), care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam).
 
In 1997 si in 2002, Principesa Mostenitoare a fost alaturi de Rege in turneele pe care Majestatea Sa le-a intreprins in numeroase tari din Europa, pentru a sustine integrarea Romaniei in NATO.
 
 
Sursa foto: www.romaniaregala.ro
 
0 comentarii2695 vizualizări26 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0