Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului BISTRITA - 2 aprilie 2014.

Va invitam sa participati la evenimentele organizate de Asociatia Autism Europa Bistrita, in data de 2 aprilie cand, peste tot in lume se marcheaza Ziua Internatioala de Constientizare a Autismului, tulburare complexa de dezvoltare ce afecteaza, potrivit ultimelor statistici, unul din 80 de copii. Si judetul Bistrita-Nasaud isi va aduce contributia la marcarea acestei zile prin manifestarile organizate de Asociatia Autism Europa Bistrita, prin Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print",in parteneriat cu Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

            Ora 10:00 - Dezbatere publica cu tema: "Dreptul la educatie al copilului cu autism" - Sala de sedinte a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Invitati: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita Nasaud, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Ora 11:30 - Lansarea numarului 2 al publicatiei "2 Elefanti - o revista despre autism", Sala de sedinte a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

Incepind cu ora 12:00 -  voluntarii Asociatiei Autism Europa, alaturi de beneficiarii  Centrului de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print" si copii din gradinitele si scolile partenere vor impodobi Pietonalul Bistrita si turnul Bisericii Evanghelice cu baloane albastre si decoruri de aceeasi culoare, vor fi prezentate materiale informative despre tulburarile de spectru autist.

Incepind cu ora 12,30 - Spectacole sustinute de catre Trupa de teatru Corint, Trupa de dans din cadrul "Scenica", Corul Alegretto al elevilor de la Liceul de Muzica "Tudor Jarda", trupa de majorete "Cheers" de la Colegiul National Andrei Muresanu.

Ora 20:00 - Light It Up Blue! - "Constientizeaza Autismul in Romania si in lume", iluminarea in albastru a turnului Bisericii Evanghelice si a centrului istoric.

             Pe tot parcursul zilei vizitarea turnului Bisericii Evanghelice va fi gratuita pentru copiii cu tulburari de spectru autist ca si pentru familiile si insotitorii acestora.

 

 

            PARTENERI: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud prin Centrul Judetean pentru Cultura, Scenica - poarta catre arte, Bistritanews.ro, bistriteanul.ro, Sepia Print Advertising Services, "Moments" by Kovacs - fine art children’s portraiture.

0 comentarii3066 vizualizări01 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0