Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 17 Iunie 2024 - 14587
O ora de istorie pentru Basarabia.

In perioada 7-11 aprilie 2014, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" se va desfasura proiectul "O ora de istorie pentru Basarabia". Voluntarii Platformei  Unioniste Actiunea 2012 impreuna cu membrii Asociatiei Vocea Etnicilor Romani din Basarabia au pregatit pentru liceeni un curs interactiv, dar si bomboane Bucuria, panglici tricolore  si harti cu Romania Mare.

Printre subiectele abordate in cadrul cursului se regasesc: evolutia in timp a principatelor romanesti, contexul istorico-social al anexarii Basarabiei, dar si cel al Marii Uniri, identitatea culturala a basarabenilor;  dar si beneficiile implicarii tinerilor in activitati de voluntariat.

"Scopul proiectului este de a stimula interesul tinerilor fata de realitatile istorico-sociale ale romanilor din Basarabiei. Consideram importanta promovarea unei atitudini proactive si solidare in randul elevilor liceeni fata de fratii lor basarabeni" a declarat Marius Lulea, co-presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

Ajuns la cea de-a treia editie, proiectul s-a desfasurat anterior in peste 300 de licee din toate judetele Romaniei. Anul acesta  "O ora de istorie pentru Basarabia" ajunge la 5000 de elevi din 40 de judete, inclusiv Bucuresti si implica un numar de 200 de voluntari din Romania si Basarabia.

 

 

 

Platforma unionista Actiunea 2012      

    7 aprilie 2014.

 


0 comentarii3318 vizualizări07 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0