Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 17 Iunie 2024 - 14587
CUNOSC VALORILE ORASULUI MEU MULTISECULAR?

Va aduc la cunostinta ca Asociatia BISTRITA CIVICA organizeaza concursul cine stie castiga "CUNOSC VALORILE ORASULUI MEU MULTISECULAR?" adresat elevilor din ciclul gimnazial. Aceasta actiune este finantata partial din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2014 si se inscrie in seria manifestarilor dedicate aniversarii celor 750 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bistrita.


Scopul acestui concurs este de a implica elevii orasului in viata comunitatii, temele fiind in stransa legatura cu viata in comunitate. Deoarece in anul 2014 se aniverseaza 750 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bistrita, tematica concursului din acest an va fi legata de istoria orasului. Elevii care se vor inscrie la concurs va trebui sa studieze lucrari din afara programei scolare, disponibile la Biblioteca judeteana sau la Muzeul judetean . Astfel, elevii vor cunoaste valorile vechiului nostru burg, pe care il vor indragi mai mult si, cu siguranta, vor participa mai activ la viata comunitatii in viitor.

Concursul isi propune sa contribuie la consolidarea constiintei civice de apartenenta la o comunitate cu istorie foarte bogata, starnind dorinta de a contribui la dezvoltarea orasului, de a-l plasa intre orasele de frunte din Transilvania si din intreaga tara, sa redevina "cetatea"vestita din nord-estul Transilvaniei.

Premiile sunt atractive: locul I 1500 lei (500 lei/elev), locul II 1200 lei, locul III 900 lei; primele trei echipe vor beneficia si de o excursie de 4 zile, in vacanta de vara, "Turul cetatilor medievale din Transilvania".

Va rog sa faceti cunoscut acest eveniment prin publicatia dvs. Va trimit anexat si afisul evenimentului, care va avea loc in data de 10 mai (sambata) ora 10,Teatrul de vara Pietonal-Piata Centrala.

 

Va multumesc.

Cu stima, Adrian Florin Chereji
Pre
sedinte Asociatia BISTRITA CIVICA

 

 

0 comentarii2821 vizualizări10 aprilie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0