Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Mai sunt 7 zile, concursul media Romania e acasa asteapta aplicatiile.

Au ramas mai putin de 7 zile pana la terminarea perioadei de inscriere la concursul media Romania e acasa, organizat de Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania. Scopul acestuia este de a promova cele mai bune articole, reportaje si materiale de presa cu tema integrarii strainilor in societatea romaneasca.

 Termenul limita pentru transmiterea materialelor este data de 30 aprilie 2014, data e-mail-ului.

 Concursul este parte a celei de a doua etape a proiectului Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte (RTT) in Romania derulat de OIM in parteneriat cu organizatia Asociatia Serviciul APEL Bucuresti, in perioada august 2013 - iunie 2014.  In aceasta a doua etapa a proiectului, OIM si APEL continua actiunile de integrare a strainilor cu sedere legala  in societatea romaneasca incepute in 2010 prin intermediul a 15 Centre de Informare a Strainilor (CIS) aflate in: Bucuresti (inclusiv Ilfov), Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu-Mures si Timisoara.

Prin intermediul Centrelor, migrantii au posibilitatea sa afle informatii menite sa le faciliteze accesul pe piata muncii, la sistemul educational, la servicii medicale si primesc sprijin pentru solutionarea diverselor probleme cu care se confrunta. Cetatenilor straini cu nevoi speciale li se ofera asistenta materiala, medicala sau juridica, in functie de nevoile pe care le au. Din luna august 2013 pana  in prezent,  au fost informate si consiliate 1.152 de persoane si un numar de 70 de persoane au fost sprijinite material/medical/juridic. 

Concursul se adreseaza jurnalistilor din presa locala si centrala, reprezentand toate canalele de presa, precum si reprezentantilor comunitatilor de migranti din Romania. Acestia se pot inscrie in competitie cu articole, testimoniale, reportaje si/sau anchete, publicate sau difuzate in limba romana sau engleza in perioada 1 august 2013 - 30 aprilie 2014.

Vor fi acordate trei premii, in valoare de 1.500 lei fiecare, pentru:  (a) presa scrisa (print sau online); (b) presa audio-video; (c) testimoniale/marturiile reprezentantilor comunitatilor de migranti. Regulamentul concursului este disponibil online pe site-ul:

http://www.romaniaeacasa.ro/attachments/article/1149/Regulament%20concurs.pdf

Promovarea mai intensa si cat mai corecta prin canalele mass-media romanesti a unor povesti de succes si a evenimentelor care valorizeaza diversitatea culturala poate fi un pas suplimentar in constructia unei perceptii pozitive asupra strainilor.

 Proiectul Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte (RTT) in Romania beneficiaza de finantare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului  General pentru Imigrari (IGI) - Ministerul Afacerilor Interne, in cadrul Fondului  European de Integrare a resortisantilor tarilor terte, Programul Anual 2012.

Pentru mai multe informatii accesati www.romaniaeacasa.ro  sau contactati OIM, persoana de contact: Mihaela Timaru, ofiter PR,  telefon: 0727.31.89.56, e-mail: mtimaru@iom.int

 

0 comentarii2821 vizualizări25 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0