Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 20 Mai 2024 - 14587
9 Mai 2014 - Decide pentru viitorul tau.

"Decide pentru viitorul tau" este motto-ul sub care este organizata Sarbatoarea Europei, 9 Mai 2014 la Bistrita. Evenimentele sunt organizate de un parteneriat deja consacrat constituit din:  Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita, Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Institutia Prefectului, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Directia Judeteana de Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Cultural Municipal Bistrita, Asociatia Pro ADO si Scoala Generala nr. 1 Bistrita.

La data de 9 mai 1950, Robert Schuman ministrul francez al afacerilor externe - avand la baza o nota redactata de Jean Monnet, comisar cu probleme de planificare in guvernul Frantei - face publica propunerea cu privire la plasarea intregii productii de carbune si otel a Frantei si Germaniei - materii prime pentru industria de armament - sub o inalta autoritate comuna si independenta. Acesta a fost primul pas in crearea a ceea ce este astazi Uniunea Europeana. La propunerea Frantei au aderat Germania, Italia, Belgia, Luxemburg si Olanda, cele sase state semnand, in 1951, Tratatul privind Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului. Acest moment de referinta in istoria constructiei europene este celebrat in fiecare an, pe intreg cuprinsul Uniunii.

Pornind de la mesajul indemn al Zilei Europei 2014 - Decide cine conduce Europa! -  Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Institutia Prefectului, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Directia Judeteana de Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Cultural Municipal Bistrita, Asociatia Pro ADO si Scoala Generala nr. 1 organizeaza si in acest an o serie de evenimente pentru a sarbatori ziua de 9 Mai.

"Decide pentru viitorul tau" este motto-ul manifestarilor de la Bistrita, care se desfasoara dupa urmatorul program:

·               7 mai 2014, Parcul Municipal 

·               9 mai 2014, Pietonalul "Liviu Rebreanu" si Teatrul de vara: Carnavalul si parada statelor membre, lant viu in jurul Bisericii evanghelice, jocuri de echipa, campania "O Europa mai sigura, Mesajul autoritatilor cu ocazia Zilei Europei, vernisajul expozitiei de pictura "Europa mea", inaugurarea panoului cu mesaje "Primavara europeana - este dreptul tau, sadeste-ti viitorul!", proiectie de filme;

·               9 mai 2014, Scoala Generala nr. 1: Concursul de postere si prezentari "Elev intr-un stat membru al Uniunii Europene"

Sunt asteptati toti cei care, cu mic, cu mare, vor sa se bucure impreuna cu noi in aceasta zi de mare insemnatate.

 

0 comentarii2849 vizualizări08 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0