Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Alcoolul la Volan este un accident!

Vineri 16 Mai 2014 a debutat Campania de promovare a atitudinilor responsabile in trafic si s-a desfasurat pe tot parcursul weekend-ului prin actiuni de distribuire de odorizante auto cu mesaje de prevenire a consumului de alcool la volan, una din cauzele majore ale deceselor pe sosele.

Este proiectul "Scoala Sigurantei Rutiere" initiat de Cabinet Psihologic Simionca Ionel si sustinut de Comunitatea Bistritenilor Cuminti, Moments by Kovacs si Sepia Print, cu scopul de a reduce accidentele rutiere prin constientizarea publica a efectelor conducerii sub influenta alcoolului.

Alcoolul la volan este un ACCIDENT! Este o alegere pe care o facem poate fortati de imprejurari, dar in final este o alegere. Psihologul Simionca Ionel descrie consulul de alcool ca fiind un accidentul astfel:
..."accident personal"....intrucat judecatile personale (de valoare) au cedat si au fost substituite cu unele de asumare a riscurilor; 
..."accident social"…intrucat constiinta sociala nu genereaza atitutini suficiente/eficiente in descurajarea acestei deviante; 
..."accident legislativ" …in conditiile in care legea (va) permite conducerea sub influenta alcoolului….
..."accident financiar" …intrucat costurile unui accident sunt inestimabile in cazul pierderilor de vieti omenesti, greu de estimat in cazul invaliditatii si extrem de mari in cazul interventiilor medicale si recuperatorii!

"Organizatia TNL Bistrita s-a implicat in acest proiect inca de la inceput si va sustine in continuare campania de constientizare a soferilor bistriteni cu privire la adoptarea unor atitudini responsabile la volan, mai ales in randul tinerilor" Marian Radu, Presedinte TNL Bistrita.

In aceste 3 zile s-au distribuit 700 de odorizante cu mesaj in mai multe localuri si statii peco din Bistrita de tinerii din Comunitatea Bistritenilor Cuminti si din organizatia TNL Bistrita imbracati in tricouri inscriptionate cu mesajele de campanie.

In perioada urmatoare vor fi distribuite alte 1000 de odorizante. Promovarea se va face pe mai multe canale media: outdoor, print, Tv si online.

Feedback-ul a fost excelent, drept pentru care proiectul va continua si pe alte teme esentiale pentru siguranta rutiera (impotriva telefonului la volan, utilitatea centurii de siguranta, etc.) si cu implicarea institutilor publice din Bistrita, existand tendinta de a-l extinde si in alte orase.

Multumim tuturor pentru receptivitate si sustinerea acordata!

0 comentarii2919 vizualizări19 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0