Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Jumatate dintre candidatii la Europarlamentare au semnat Pactul pentru Basarabia.

La initiativa Platformei Unioniste Actiunea 2012, peste 200 de candidati la Alegerile Europarlamentare din 25 mai au semnat Pactul pentru Basarabia. Acest Pact reprezinta un angajament si un set de masuri concrete in directia reunirii cu Republica Moldova, documentul fiind inaintat in perioada campaniei electorale tuturor candidatilor. Norica Nicolai (PNL), Ramona Manescu (PNL), Diana Pavelescu (Forta Civica), Mihaela Nicolau (Forta Civica), Daniel Buda (PDL), Dan Diaconescu (PP-DD),  Cristian Petrescu (PMP), dar si principalii reprezentanti ai unor unor partide extraparlamentare, Aurelian Pavelescu (PNTCD), Adrian Popescu (PRM), Mihail Neamtu (Noua Republica), Radu Moraru (PER), Silviu Dumitru (Partidul Verde), Florin Simion (ANA) sunt o parte din semnatarii Pactului aflati pe pozitii eligibile si cu sanse foarte mari de a sustine in Parlamentul European cauza Reunirii celor doua state romanesti. Iulian Capsali, Danut Liga, Paul Purea si Costea Peter sunt candidatii independenti care au semnat Pactul pentru Basarabia. Lista completa a semnatarilor si a celor care nu au semnat o gasiti pe site-ul www.pactbasarabia.ro

      Aparitii publice constante in presa si in dezbaterile europene, in care sa sustina identitatea romaneasca a majoritatii populatiei Republicii Moldova si legitimitatea reunirii celor doua state romanesti, dupa modelul german, lobby pentru acceptarea de catre Uniunea Europeana a acordarii automate a cetateniei romane si/sau simplificarea acestora pentru toti cetatenii Republicii Moldova care se declara etnici romani in documentele oficiale ale Republicii Moldova, adoptarea simbolica a unui liceu din Republica Moldova sunt cateva dintre solicitarile a peste 70 de asociatii nonprofit din Romania, Republica Moldova si diaspora, solicitari prevazute in Pactul pentru Basarabia.

"Acest document este generat de cresterea interesului fata de viitorul comun al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, reflectat si in actiunile culturale si sociale privind reintregirea nationala, la care s-au manifestat zeci de mii de persoane pe parcursul ultimilor ani. Consideram ca este necesar ca toti factorii de raspundere din Romania si Republica Moldova sa fie promotorii solidaritatii nationale si ai reunirii romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului, mai presus de ideologiile de partid", a declarat Mihai Nicolae, co-presedinte Platforma Unionista Actiunea 2012.

Platforma Unionista Actiunea 2012, in calitate de promotoare constanta a reintregirii nationale si de reprezentanta a miscarii unioniste pe ambele maluri ale Prutului indeamna toti cetatenii sa participe duminica la vot si sa-si exercite in mod democratic dreptul de a alege candidati care au semnat Pactul pentru Basarabia si care si-au asumat sa sustina in Parlamentul Europen cauza Reunirii celor doua state romanesti.

 

Platforma Unionista Actiunea 2012         

     22 mai 2014.

 

.


Prin semnarea Pactului pentru Basarabia, candidatul isi asuma ca, prin statutul sau de membru al Parlamentului European, va realiza/sustine urmatoarele:

 Lobby in institutiile europene cu privire la necesitatea Reunirii celor doua state romanesti.

  1. Va avea aparitii publice constante in presa si in dezbaterile europene, in care sa sustina identitatea romaneasca a majoritatii populatiei Republicii Moldova si legitimitatea unei eventuale Reuniri ale celor doua state romanesti, dupa modelul german.
  2. Va sustine, pe langa organismele europene responsabile de limbile regionale si minoritare ca acestea sa ia act in mod public de inexistenta asa-zisei "limbi moldovenesti".
  3. Va pune, impreuna cu ceilalti semnatari, bazele unui grup de lucru informal intitulat Prietenii Unirii Romaniei cu Republica Moldova.

Declansarea si coordonarea mecanismelor europene in vederea crearii unui spatiu comun romanesc;

  1. Va milita pentru garantarea securitatii Republicii Moldova de catre Uniunea Europeana si tarile membre, in cazul unei agresiuni externe.
  2. Va milita pentru adoptarea de rezolutii si recomandari ale Parlamentului European pentru descurajarea separatismului din Republica Moldova.
  3. Va face lobby pentru acceptarea de catre Uniunea Europeana a acordarii automate a cetateniei romane si/sau simplificarea acestora pentru toti cetatenii Republicii Moldova care se declara etnici romani in documentele oficiale ale Republicii Moldova.
  4. Va sustine desfiintarea tuturor barierelor si limitarilor liberei circulatii si a liberului acces la piata muncii a cetatenilor Republicii Moldova in spatiul Uniunii Europene.
  5. Va sustine alocarea de fonduri Europene pentru proiecte comune strategice intre Romania si Republica Moldova precum:

 

-Integrarea sistemului energetic al Republicii Moldova la standardele Uniunii Europene;

- Integrarea infrastructurii aeroportuare, portuare, feroviare si de transport rutier;

- Compatibilizarea sistemului de educatie.

  1. Sustinerea acordarii de finantare europeana si de sprijin la nivel de experti, material si logistic pentru implementarea reglementarilor din acquis-ul european existent deja in limba romana.

10. Sustinerea minoritatilor din Republica Moldova, in vederea recuperarii identitatii proprii.

Actiuni pentru realizarea intereselor nationale pe axa Bruxelles-Bucuresti-Chisinau;

 11. Efectuarea unor vizite de lucru in Republica Moldova, alaturi de colegi ai grupului europarlamentar si membri ai comisiilor europene din care fac parte.

12. Distribuirea cu ocazia zilei de 27 martie colegilor din Parlamentul European a unei brosuri informative despre Pactul Ribbentrop-Molotov si despre societatea civila de pe ambele maluri ale Prutului, care solicita Unirea.

13.  Organizarea unei vizite la Bruxelles, utilizand mijloacele puse la dispozitie de Parlamentul European, pentru 100 de tineri din Republica Moldova din randul activistilor unionisti.

14.  Adoptarea simbolica a unui liceu din Republica Moldova, unde viitorul parlamentar european va face o vizita de lucru si a carei biblioteca o va dota cu o mie de titluri de carte in limba romana.

Solicitam in mod public tuturor candidatilor romani la alegerile europarlamentare sa sprijine Republica Moldova.

Este momentul sa trecem de la podul de flori si cel de promisiuni la podul de actiuni concrete.

.


Platforma Unionista Actiunea 2012

0 comentarii2940 vizualizări23 mai 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0