Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Basarabia- unealta electorala pentru politicieni.

Platforma non-guvernamentala Actiunea 2012 constata cu dezamagire ca parlamentarii romani trateaza subiectul Basarabiei cu lipsa de respect, amintindu-si de proiectele nationale numai in campaniile electorale. Aproape 100 de tineri basarabeni nu vor putea veni la o Scoala de vara unde trebuiau sa invete despre Unire, deoarece parlamentarii romani nu au vrut sa ii sprijine cu 300 de lei.

Toti parlamentarii au fost invitati sa adopte simbolic un basarabean din randul activistilor unionisti de peste Prut, platindu-le taxa de participare la Scoala de cultura si afirmare romanesca. Doar 42 din cei 588 de parlamentari au acceptat sa ajute un tanar roman din Basarabia. Astfel, organizatorii, care se bazau pe sprijinul alesilor neamului, sunt nevoiti sa reduca drastic numarul de participanti care trebuiau sa vina din Chisinau.

La apelul organizatorilor, unii parlamentari au pretextat ca nu au bani pentru asa ceva. "Cu un salariu de deputat ce credeti, ca ma intereseaza pe mine tinerii vostri? Eu n-am afaceri, ca altii..." s-a scuzat unul din alesii poporului. De notat este ca printre participanti trebuiau sa se numere si elevi de la scolile romanesti din Transnistria.

Scoala de cultura si afirmare romaneasca, editia de vara, care are drept participanti tineri de pe ambele maluri ale Prutului, va avea loc intre 7 - 15 iunie in statiunea Venus din judetul Constanta. Printre invitati se numara fosti prim-ministri, deputati din parlamentele celor doua state romanesti, jurnalisti, precum si specialisti in comunicare, activism, istorie si geopolitica. Prezenta presei la lucrarile Scolii de vara este libera pe toata perioada evenimentului. In cadrul Scolii sunt programate urmatoarele dezbateri:

Republica Moldova, Unire prin integrare sau integrare prin Unire? - Duminica,  8 iunie, ora 10:00

Proiectele de tara ale Romaniei postdecembriste - Miercuri,  11 iunie, ora 09:00

Romanii de la frontiera Uniunii Europene si NATO in contextul evolutiilor regionale - Sambata, 14 iunie, ora 10:00

 

NOTA: Dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, coalitia unionista i-a informat pe toti oamenii politici care detin un mandat in Legislativul de la Bucuresti ca vor avea ocazia de a participa, dar si de a contribui financiar la cel mai amplu eveniment estival care implica tineri de pe ambele maluri ale Prutului: Scoala de cultura si afirmare romaneasca de la Venus. Platforma Unionista Actiunea 2012 este recunoscatoare pentru receptivitate urmatorilor parlamentari: Dorel Gheorghe Caprar, Mihaita Calimente, Miron Smarandache, Vasile-Daniel Suciu, Rodica Nassar, Sebastian Grapa, Mariana Nistor, Adrian George Scutaru, Titi Holban, Radu Zlati, Danut Culetu, Christian Gigi Chiru, Andrei Razvan Condurateanu, Radu Mihai Popa, Tinel Gheorghe, Anghel Stanciu, Horia Cristian, Neagu Murgu, Liliana Ciobanu, Grigore Craciunescu, Octavian Liviu Bumbu, Sanda-Maria Ardeleanu, Mircea Dolha, Florin Ciurariu, Matei Suciu, Dumitru Marcel Bujor, Ionut Savoiu, Eugen Tomac, Constantin Mazilu, Emil Nita, Remus Cernea, Ionel-Dragos Gunia , Ovidiu Iane, Iusein Ibram, Adrian Solomon, Octavian-Marius Popa, Marin Anton, Bleotu Vasile, Oprea Dumitru, Oprea Gabriel, Teju Sorin, Raetchi Ovidiu Alexandru.

 

Platforma unionista Actiunea 2012         

      5 iunie  2014.

 

0 comentarii2926 vizualizări05 iunie 2014




rss 2.0
rss 2.0