Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
100 de vedete pentru o cauza nationala.

Peste 100 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului au acceptat provocarea de a scoate la licitatie un lucru personal sau un produs al activitatii lor artistice, in cadrul unei campanii de sustinere a romanismului in Basarabia. Sportivi, actori, cantareti, pictori, artisti de muzica populara s-au alaturat pe rand campaniei "Vedetele daruiesc romanism", initiata de Platforma Unionista Actiunea 2012 pe 1 iulie, a.c.

          Produse unice oferite de Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Mihai Malaimare, Horatiu Malaele, Dorina Lazar, Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern si  alte nume reprezentative ale teatrului romanesc se gasesc incepand de astazi pana pe 1 august pe site-ul www.actiunea2012.ro. Toti cei care doresc sa intre in posesia albumului "ODEON" oferit de Dorina Lazar, ceainicului oferit de Maia Morgenstern, caricaturii lui I.L. Caragiale, realizata de Horatiu Malaele, trofeului daruit de Alexandru Arsinel sau cartilor cu autoraf de la Mihai Malaimare pot licita acum pentru acestea, contribuind astfel la sustinerea tinerilor romani de peste Prut.

         Campania are ca scop strangerea de fonduri necesare organizarii in aceasta vara a unei "Scoli de Cultura si Afirmare Romaneasca", la care vor participa 200 de tineri basarabeni. Pana in prezent, Platforma Unionista Actiunea 2012 a organizat zece editii ale scolii , la care au participat, in total, peste 1.000 de tineri etnici romani din Republica Moldova. Banii rezultati in urma licitatiei vor fi investiti in desfasurarea urmatoarei editii din aceasta vara.

          "Din 2011, de cand organizam constant astfel de Scoli de Cultura si Afirmare Romaneasca am intalnit numerosi tineri basarabeni talentati si dornici de afirmare. Aceste scoli reprezinta doar un proiect de-al nostru, care alaturi de manifestatiile stradale, dezbaterile in Parlament si activitatile culturale, au ca scop comun apropierea celor doua state romanesti. Toate acestea necesita numeroase resurse umane si fiananciare, iar colaborarea cu vedete de pe cele doua  maluri de Prut e una care ne onoreaza si ne ajuta sa mergem mai departe", a declarat Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

          Tot incepand de azi, pot fi licitate pe site produsele oferite de Grigore Lese, Dan Negru, Mircea Baniciu, Irina Loghin, Fuego si Corina Chiriac. De asemenea, ii amintim si pe Ovidiu Lipan Tandarica, Nicu Covaci, Cristian Topescu, Andreea Raducan, Tudor Chirila, Mihai Leu, Catalin Josan, Nicolae Botgros si Tudor Gheorghe, care au sprijinit aceasta campanie inca de la inceput.

1 comentariu2695 vizualizări18 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0