Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
EU descopar oameni si locuri.

Centrul Europe Direct Bistrita si Centrul Europe Direct Maramures au organizat la finele saptamanii trecute, un nou eveniment in pareneriat: Tabara de fotografie "EU descopar oameni si locuri".Actiunea si-a propus sa stimuleze simtul artistic, sa sprijine dezvoltarea competentelor cheie si transversale (creativitatea, abilitatile de comunicare si relationare,  spiritul competitional, lucrul in echipa etc.) in randul tinerilor si sa contribuie la constientizarea tinerilor cu privire la stilul de viata, valorile etnografice, istorice si turistice ale Regiunii Nord-Vest. 

Activitatile creative contribuie la dezvoltarea socio-emotionala, congnitiva, motorie si a limbajului in randul copiilor si a tinerilor, incurajand totodata gandirea critica necesara pentru luarea deciziilor in procesul de creatie. Este de altfel bine cunoscut faptul ca tinerii si copiii implicati in activitati artistice reusesc sa aiba performante mai bune si in alte domenii. Intre artele vizuale, fotografia reprezina un caz special, aceasta eliminand ambiguitatea si permitand mesajului sa fie receptionat la un impact maxim, oferind celor care o pratica posibilitatea de a transpune ideile in imagini si de a le comunica mai usor celor din jur.

      Aceste idei au constituit baza includerii Taberei de fotografie "EU descopar oameni si locuri", in agenda de lucru a Centrelor Europe Direct Bistrita si Maramures pentru anul 2014. Un grup de 10 tineri din judetul Bistrita-Nasaud, alcatuit din elevi ai Colegiului National Andrei Muresanu - membri ai echipajului castigator in cadrul Dezbaterii "Alegerile Europarlamentare 2014 - participa la vot!" - si studenti, membri ai Clubului Antreprenor Junior, alaturi de alti 14 liceeni din Maramures au avut prilejul de a se initia in arta fotografiei, de a comunica prin intermediul acesteia, de a-si dezvolta abilitatile cheie si transversale, in cadrul evenimentului care a avut loc in cursul saptamanii trecute la Ocna Sugatag. Tinerii au fost insotiti de reprezentantii Europe Direct Bistrita si Maramures. Pe langa sesiunile teoretice, programul a inclus vizite si aplicatii practice in localitatile Ocna Sugatag, Breb si Barsana, unde tinerii participanti au avut ocazia sa surprinda stilul de viata maramuresean, pitorescul locurilor si valorile etnografice, istorice si turistice specifice zonei.

      Actiunea a facut parte din seria de evenimente organizate in parteneriat de cele doua Centre, in Reteaua Europe Direct Romania, incepand din 2009, serie din care putem aminti: taberele antreprenoriale (2009, Sangeorz Bai - BN si 2010, Suior - MM), targul Antreprenor Junior (2011, Bistrita), atelierul de voluntariat (2011, Baia Mare), dezbaterea privind cetatenia europeana (2013, Beclean - BN).

      Evenimentul a fost extrem de bine primit de tinerii participanti care i-au apreciat beneficiile si au exprimat necesitatea continuarii actiunilor comune, incepute acum sase ani.

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii2807 vizualizări11 august 2014
rss 2.0
rss 2.0