Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Tasuleasa Social a organizat prima editie a Maratonului Via Maria Theresia.

Maratonul Via Maria Theresia s-a desfasurat sambata, 16 august, cu participarea a peste 200 de maratonisti, semi-maratonisti si biciclisti si a sute de sustinatori pe parcursul traseului. Prin acest eveniment sportiv s-a inaugurat poteca tematica Via Maria Theresia, reamenajata de asociatia Tasuleasa Social, cu sprijinul partenerului sau, Raiffeisen Bank.

Maratonul Via Maria Theresia este parte integranta a proiectului cu acelasi nume - cel mai mare proiect al asociatiei Tasuleasa Social din acest an, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank. Dupa munca asidua si indelungata a sute de voluntari pentru reamenajarea drumului Mariei Theresia, acesta a fost inaugurat pe 16 august printr-o ampla competitie sportiva, cu trei probe (maraton, semi-maraton si mountain-biking), precum si printr-un program de drumetie.

 "A fost un proiect solicitant, pe care nu stiu cate organizatii din tara l-ar fi putut duce la bun sfarsit. Faptul ca noi am reusit acest lucru face dovada maturitatii la care a ajuns Tasuleasa Social." spune Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social. "Cred ca, in parte, aceasta maturizare se datoreaza chiar proiectului Via Maria Theresia, pentru ca a lucra timp de 3 luni pe munte, a mobiliza peste 250 de voluntari, a cara sute de stalpi si a curata kilometri intregi de drum, ne-a calit si ne-a unit in acelasi timp. Ne bucuram ca eforturile noastre au fost apreciate si suntem increzatori ca vor mai fi si alte editii ale maratonului Via Maria Theresia." 

La eveniment au fost peste 500 de participanti: sportivi, voluntari, drumeti, spectatori si autoritati. Startul probelor sportive s-a dat la Fosta Exploatare Miniera de sulf din judetul Suceva, iar finish-ul probelor de maraton si mountain-biking a fost la Piatra Fantanele, judetul Bistrita Nasaud. Astfel, participantii au parcurs drumul care de sute de ani face legatura intre Bucovina si Transilvania, pe sub varfurile muntilor Calimani. Datorita acestei treceri dintr-o provincie istorica in alta, traseul nu a fost unul de circuit, ceea ce a presupus din partea organizatorilor eforturi logistice considerabile.

112 semi-maratonisti, 62 de maratonisti si 39 de biciclisti au luat sambata startul Maratonului, primii parcurgand o distanta de 22 de kilometri, iar ceilalti ajungand la linia de finish dupa 42 de kilometri. Printre participanti s-a numarat si Steven Van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania care a declarat: "Redam astazi turistilor amatori de drumetii montane unul dintre cele mai spectaculoase trasee din tara. Sunt incantat de experienta pe care am avut-o alergand semi-maratonul montan de pe Via Maria Theresia si imi doresc ca aceasta poteca tematica si povestile despre ea sa devina cunoscute de cat mai multi oameni, an de an."

 Sportivii au fost aplaudati si incurajati de peste 120 de voluntari si aproximativ 100 de drumeti. Organizatorii au pus la dispozitia drumetilor mai multe masini militare si 8 ghizi, pe patru segmente diferite de traseu, de lungimi crescatoare (5-11 km), cu scopul de a le trezi interesul pentru miscare in natura si pentru aceasta poteca tematica cu povestile ei din istorie.   

Evenimentul s-a incheiat la Cantonul Silvic Tihuta Colibita cu festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la fiecare proba, respectiv categorie. Printre cei prezenti s-au numarat si Marcel Iures, Steven si Valeria Van Groningen, Amalia Enache, Eduard Novak, Doina Pana, Ministru delegat pentru Ape, Paduri si Pescicultura, autoritati locale si reprezentanti ai Parcului National Calimani.

"Vin de foarte multi ani la Tasuleasa Social si de fiecare data sunt placut surprinsa de puterea oamenilor care constituie nucleul de baza de aici si a voluntarilor de a face sa creasca tot ce face organizatia aceasta prin proiecte din ce in ce mai inventive, mai mari si, mai ales, cu impact din ce in ce mai mare asupra comunitatii. Mi-ar placea foarte mult sa traiesc intr-o tara in care lucrurile sa se intample asa cum se intampla la Tasuleasa Social. As fi cu adevarat fericita, de la oameni pana la actiune." a declarat Amalia Enache, jurnalist.

0 comentarii2870 vizualizări19 august 2014
rss 2.0
rss 2.0