Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Tasuleasa Social in parteneriat cu Leoni a creat o poteca tematica.

Pentru a proteja padurea seculara care exista pe muntele Tasuleasa, dar si pentru a crea un nou punct de atractie turistica in zona, sambata, 23 august, voluntarii asociatiei Tasuleasa Social impreuna cu mai multi angajati Leoni, au creat pe muntele Tasuleasa o poteca tematica cu o lungime de aproximativ 2 kilometri. Pentru toti copiii care vin la Tasuleasa aceasta Poteca Pedagogica va reprezenta completarea autentica a Padurii Pedagogice.

 Cu acordul Primariei Tiha Bargaului, pentru a proteja habitatele specifice zonei si pentru a evita declinul biodiversitatii vegetale, voluntarii asociatiei Tasuleasa Social, impreuna cu 33 de angajati Leoni Bistrita, au amenajat sambata, 23 august, o poteca tematica care va fi deschisa tuturor doritorilor si care va constitui infrastructura pentru noua arie naturale protejata: muntele Tasuleasa. Valoare pedagogica a aceastei arii protejate poate fi inteleasa pe trei niveluri : forestier (singura padure matura pe o raza de 10 kilometri, cu arbori cu varste de peste 200 de ani), avi-faunistic (prezenta exemplarelor de lup, caprior, ras, cerb si chiar exemplare de barza neagra, o pasare de talie foarte mare) si istoric (in toate cele patru puncte cardinale ale muntelui aflandu-se buncare care dateaza din primul razboi mondial).

 « Ne bucuram nespus ca impreuna cu cei de la Primaria Tiha Bargaului am gasit solutia pentru ca acest patrimoniu natural de pe muntele Tasuleasa sa poata ramane si generatiilor urmatoare. Consideram ca o astfel de arie protejata, cu statut de unicat in judet, poate aduce beneficii pe termen lung pentru comunitatea locala, promovand managementul durabil al resurselor naturale si culturale. Noi ne luam angajamentul de a avea grija de aceasta poteca si suntem siguri ca va fi vizitata de foarte multi, tineri si adulti. » a declarat Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social.

  Asociatia Tasuleasa Social isi dezvolta de 14 ani activitatea la poalele muntelui Tasuleasa, de la care isi trage si numele. Muntele Tasuleasa, proprietate a comunei Tiha Bargaului, este emblematic pentru activitatea asociatiei, deoarece Tasuleasa Social isi desfasoara activitatea cu precadere in domeniul educatiei de mediu si protejarii naturii, promovarii voluntariatului si spiritului civic. Pentru toate aceste domenii de activitate, cadrul natural din proximitatea campusului asociatiei are o valoarea deosebita, in special din punct de vedere pedagogic - educatia despre natura fiind cel mai bine inteleasa atunci cand tinerilor li se ofera ocazia de a vedea natura neatinsa de influenta omului.

 « Cred cu tarie in partea aceasta de verde, de protejare a naturii. Imi place sa las ceva in urma si prin aceasta actiune cred ca am reusit. Si, mai mult decat atat, fiind o actiune realizata prin voluntariat cred ca in balanta faptelor bune cantareste chiar mai greu.» a precizat Marius Cotor, director general Leoni Wiring Systems Bistrita.

In decursul celor 14 ani de activitate prin campusul de la Tasuleasa Social au trecut peste 4400 de adolescenti, dintre care peste 1000 din Germania, dar si din alte tari. Pentru toti acesti tineri, muntele Tasuleasa a reprezentat cadrul optim pentru lectii in aer liber, invatamintele din Padurea Pedagogica fiind completate cu drumetii pe muntele Tasuleasa, pentru ca doar aici li se poate arata tinerilor biodiversitatea specifica zonei sub toate aspectele sale, patrimoniul natural de aici incluzand toate varstele padurii : de la padure tanara si pana la arbori seculari.

 "Am pornit la drum in aceasta actiune, pe care noi cei de la Leoni am numit-o Greenday, in incercarea de a face o combinatie intre responsabilitate sociala si employer branding. Astfel am vrut sa aratam ca dincolo de profesiile noastre, noi stim sa facem ceva si pentru semeni, pentru mediul inconjurator, pentru viitor. "spune Daniel Denes, manager la Departamentul de Resurse Umane Leoni. "Am decis sa facem actiunea impreuna cu cei de la Tasuleasa Social, partenerii nostri de mult timp deoarece ei au o experienta vasta in acest domeniu si o multime de idei. Pe muntele Tasuleasa a iesit o poveste frumoasa, cu multa energie pozitiva si satisfactia muncii facute pentru o cauza buna. "

 

 

0 comentarii3829 vizualizări25 august 2014
rss 2.0
rss 2.0