Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula! O poveste, transformata in proiect! Pe termen lung!

"Bun venit in casa mea. Intra de bunavoie, pleaca precum ti-o fi voia si lasa aici putin din fericirea ce-o aduci!" (Dracula by Bram Stocker, 1897). Asa va intampinam si in acest an, la o noua editie a Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula. Pentru ca, pur si simplu vrem sa promovam acest brand la el acasa, folosind resursele noastre locale cele mai de pret: oamenii, traditiile, folclorul autentic, povestile si legendele. O poveste care s-a transformat intr-un proiect. Primul proiect din judetul Bistrita-Nasaud care se deruleaza sub brandul de tara!

 Peste 15.000 de oameni care au asistat la spectacolele, concursurile, targul de produse traditionale si competitiile sportive. Mai bine de 200 de copii care s-au bucurat si s-au lasat cuceriti de activitatile dedicate lor la acelasi eveniment. Cam 100 de iubitori de sporturi montane care au participat la concursuri de gen. Mai mult de 250 de artisti si membri ai unor ansambluri locale care ne-au incantat cu talentul lor. 150 de voluntari implicati in activitatile de organizare si gestionare a evenimentului (asociatii non-guvernamentale) si peste 100 de angajati ai institutiilor publice (politia rutiera, jandarmerie, politia comunitara, ISU). 45 de standuri cu produse traditionale si artizanat. 7 echipe care s-au luat la "tranta" in a-si dovedi maiestria in ale gatitului. Zeci de articole, reportaje, stiri publicate sau difuzate prin mijloace de comunicare in masa locale, regionale, nationale. Nenumarate interviuri, emisiuni inainte de eveniment, in timpul acestuia si dupa. Performanta ca pe portalul www.wikipedia.org, la descrierea Pasului Tihuta, sa se mentioneze Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula. Iar maestrul Grigore Lese, invitat special al evenimentului, ne-a facut onoarea sa scrie despre festival in cartea domniei sale, "Acum stiu cine sunt".

 Asa arata, in doar cateva date statistice, Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula editia 2013. Prima.

 In 2014, povestea a devenit ... proiect! Primul din Bistrita-Nasaud care se deruleaza sub brandul national de promovare a turismului! Autoritatea Nationala pentru Turism sprijina in acest an organizarea Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, iar partener de nadejde pentru Asociatia de promovare a turismului Turist in Bistrita-Nasaud in transformarea ideii in realitate este, in continuare, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Si, pe langa colaboratorii nostri de nadejde de la Produs de Cluj, ni s-au alaturat pe drumul nostru si vecinii din Maramures si Suceava. Asa ca, in 6 si 7 septembrie 2014, in Pasul Tihuta, are loc editia a II-a a Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula. Un eveniment care aduce in fata lumii tot ceea ce avem noi mai bun ca judet, dar ne dam mana si cu vecinii, pentru un scop comun: sa crestem impreuna!

 Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula are si in acest an invitati speciali si oaspeti de seama. Si a adunat la un loc si acum o multime de oameni, din sfera publica si privata, care cred ca judetul Bistrita-Nasaud si partea asta de tara are o sansa importanta de dezvoltare prin turism: Emil Radu Moldovan - presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Catalin Nechifor - presedintele CJ Suceava, Gabriel Zetea - vicepresedinte al CJ Maramures, Gavril Tarmure - directorul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, primari de pe Valea Bargaului si din alte parti ale judetului, managerii firmelor RCB Electro 97, Leoni, Agro-Ardeal si alti prieteni dragi care ne ajuta discret. Dynamic Tools si Military Trends ne ajuta sa descoperim Cel mai puternic barbat din Tinutul Contelui Dracula, stimuland participantii cu premii atractive, in timp de Tuborg ne asigura logistica necesara organizarii zonei de food. Iar BCR, pentru ca crede in viitor, sustine activitatile pentru copii!

Programul Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula organizat de Asociatia Turist in Bistrita-Nasaud este unul pentru toata lumea. Si-l veti afla pas cu pas in zilele urmatoare!

 

Asociatia Turist in Bistrita-Nasaud

 Felicia Szucs,

manager de proiecte

0 comentarii3052 vizualizări27 august 2014




rss 2.0
rss 2.0