Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 17 Iunie 2024 - 14587
"Strazile noastre, alegerea noastra"

Saptamana Europeana a Mobilitatii a debutat in anul 2002 cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General de Mediu, pentru a trage un semnal de alarma asupra poluarii urbane si a contribui la cresterea calitatii vietii in mediul urban. Saptamana Europeana a mobilitatii este marcata la Bistrita, in perioada 16 - 22 septembrie 2014 printr-o serie de evenimente de constientizare a importantei unui mediu urban sanatos si de a contribui la cresterea calitatii vietii in municipiul Bistrita.

La nivel european, in perioada 16-22 septembrie se deruleaza "Saptamana Mobilitatii", al carei punct culminant il reprezinta ziua de 22 septembrie  "Ziua fara autoturism".

Pornind de la succesul "Zilei internationale fara autoturism" initiata in Franta in 1998, "Saptamana Europeana a Mobilitatii" organizata de Comisia Europeana, a fost lansata in aprilie 2002, la Bruxelles. Obiectivul general al Saptamanii Europene a Mobilitatii este constientizarea cetatenilor cu privire la efectele intensificarii traficului motorizat in centrele urbane. Tinta finala este aceea de a lupta impotriva poluarii atmosferice sau fonice si, in mod special, de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban.

Avand ca slogan "Strazile noastre, alegerea noastra!", Saptamana europeana a mobilitatii 2014 are scopul de a reevalua modul in care privim spatiul urban si incurajeaza oamenii din intreaga Europa sa creeze tipul de oras in care doresc sa traiasca.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita se raliaza si in acest an campaniei "Saptamana europeana a mobilitatii". Evenimentele organizate de Centrul Europe Direct la standul informativ amenajat in Zona Pietonala Liviu Rebreanu includ: minicampanie de informare "Saptamana europeana a mobilitatii 2014"; Concursul "Seniorul biciclistilor" - vor fi premiati cei mai varstnici 3 biciclisti peste 60 ani, care vor fi prezenti intre orele 12,00 - 14,00 la standul Centrului Europe Direct Bistrita (participantii vor prezenta un act de identitate); premiile vor consta in accesorii pentru bicicleta. Scopul actiunilor este acela de a incuraja locuitorii oraselor sa aleaga mijloace de transport nepoluante sau cat mai putin poluante. Astfel, este recomandata renuntarea la deplasarea cu autoturismul personal atunci cand pot fi folosite mijloace de transport in comun, bicicleta sau chiar mersul pe jos.

 

 

Atasat programul evenimentelor.

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro


  SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 16 - 22 SEPTEMBRIE 2014

 16 - 19 septembrie: Un PET pentru Traffic Snake! Colectare de PET-uri in scolile municipiului Bistrita

 18 - 22 septembrie: Expozitie si realizare bannere pentru promovarea mijloacelor de transport sustenabile

 Joi 18 septembrie:  "TRASHED" - proiectie de film documentar

 

 Sambata-Duminica/ 20-21 septembrie ora 11.00

Targ de biciclete si piese de schimb, organizat de Asociatia Bikenews Rutieristii

Loc de desfasurare: Curtea Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud

 

Luni 22 septembrie, Ziua Europeana Fara Autoturism

Ora 8.00 - 17.00: Trafic rutier suspendat in perimetrul str. Dornei - Piata Centrala - str. Gh. Sincai

Ora 10.00 - 12.00: Oscar, sarpele hoinar mascota realizata din PET-uri, in Piata Centrala

Ora 10.00 - 12.00: "Bicicleta mea" - desene pe asfalt realizate de prescolari

Ora 10.00 - 16.30: Expozitie de promovare a mijloacelor de transport sustenabile.

Ora 12.00  Deschiderea oficiala a evenimentului sub mottoul "Our streets, our choice"

Ora 12.05 - 13.00  Flashmob "OSCAR, SARPELE HOINAR", realizat cu sprijinul REBORN DANCE STUDIO

Ora 12.00 - 14.00  "Seniorul biciclistilor" -  inscrierea in vederea premierii a celor mai varstnici biciclisti peste 60 ani, care vor fi prezenti la eveniment cu bicicleta. Minicampanie de informare in standul EDIC Bistrita. Evenimente organizate de Centrul Europe Direct Bistrita.

Ora 13.30 - Lansare concurs de idei cu tema: "Mascota ECO" pentru tinerii din scolile bistritene (premiu - bicicleta urbana)

15.30 - 17.30 - "Semintele in imagini"

Ora 17.30 -18.00 -  "Familia pe doua roti" - va fi premiata familia care participa la Turul ciclistic cu cel putin 2 membri cu biciclete. Premiile sunt acordate de Asociatia Ascendent

Ora 17.45 - Premierea concursului "Seniorului biciclistilor. Centrul Europe Direct va acorda 3 premii pentru cei mai varstnici 3 biciclisti cu varsta de peste 60 ani.

Ora 18.00 - 19.00  Turul orasului pe bicicleta

Traseul: Primarie - str. Gh. Sincai - B-dul Independentei  - Intoarcere sens giratoriu Kaufland si retur -B-dul Independentei  (Aleea de biciclete)- str. Alex. Odobescu - str. Parcului - str. Vasile Conta- str. CR Vivu - Bistricioarei - Piata Petru Rares - str. Dornei - Piata Centrala Primarie. Participantii trebuie sa aiba varsta de peste 14 ani.

Ora 19.00 - "Dam culoare strazilor noastre"

0 comentarii2961 vizualizări19 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0