Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 20 Mai 2024 - 14587
Proiectul "Toti diferiti, toti egali" a ajuns la final.

Proiectul "Toti diferiti, toti egali" coordonat de catre Fundatia Gamaliel impreuna cu Liceul Crestin LOGOS Bistrita a ajuns la final prin intermediul unui eveniment ce s-a desfasurat pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Evenimentul care marcheaza incheierea acestui proiect a adus alaturi tineri din comunitate cu varste fragede, avand un cadru social, cultural, etnic si religios foarte diferit. Fundatia Gamaliel alaturi de partenerul sau in proiect, Liceul Crestin LOGOS promoveaza in randul elevilor sai valori importante pentru o societate functionala, asa cum sunt toleranta, intelegerea, lucrul in echipa si comunicarea activa. Proiectul "Toti diferiti, toti egali" promoveaza egalitatea de drepturi intre tineri si indivizi, drepturile omului si educatia tinerilor ca prim mijloc de combatere a comportamentelor antisociale.

La evenimentul care s-a desfasurat pe Pietonalul Liviu Rebreanu au participat aproximativ 100 de tineri, elevi proveniti din medii diferite. In ambianta sonora a muzicii clasice acesti tineri sub indrumarea unui artist plastic au invatat o tehnica noua de modelaj, fiind incurajati sa lucreze in echipa si sa colaboreze intre ei pentru a dezvolta aceste abilitati importante. Un alt moment important a fost reprezentat de citirea drepturilor omului in mod public si semnarea de catre 10 cadre didactice din Bistrita a "Cartei Albe pentru drepturile omului" prin care acestea se angajeaza sa foloseasca materiale realizate in cadrul proiectului in timpul orelor de curs.

Proiectul este cofinantat de catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Bistrita prin programul anual de finantari nerambursabile.

 

Coordonator proiect,

Oniga Remus Aurelian

0 comentarii2996 vizualizări25 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0