Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
LIONS CLUB BISTRITA IN VIZITA LA PREVENTORIUL DE LA ILISUA.

Consecvent in actiunile sale de a fi alaturi de copiii de la Preventoriul TBC de la Ilisua, o delegatie a clubului nostru a plecat la inceputul saptamanii  pentru a duce acolo noi ajutoare si pentru un screening oftalmologic.

In aceasta primavara, clubul nostru a tras un semnal de alarma cu privire la situatia aproape disperata a copiilor gazduiti in acest preventoriu, copii cu varste intre 3 si 14 ani, care au alocata din bugetul Casei de Asigurari de sanatate o suma de doar 7,8 lei/copil/zi, mult mai putin decat alocatia unui detinut, de exemplu.

De atunci, am incercat sa le facem viata putin mai usoara celor care cresc cu o singura pereche de pantofi, se invelesc cu o patura crosetata de bunicutele din sat si rezista pentru ca angajati inimosi vin la serviciu cu plasa plina  pentru micutii care altfel nu s-ar putea descurca din alocatia derizorie de mai sus.

In prezent au ramas un numar de 53 de copii si pentru acestia, cu sprijinul colegului nostru Alexandru Muresan, am organizat  o actiune de screening oftalmologic pentru  depistarea eventualelor afectiuni oculare, care,  depistate din timp pot salva vederea copiilor dupa un tratament adecvat.

Si pentru a nu merge cu mana goala, am dus cu noi un microbuz cu carti adunate prin amabilitatea Societatii Aletheia , condusa de colega noastra Cornelia Macarie.

Aceasta a initiat o actiune de colectare de carte pentru biblioteca preventoriului. Astfel, bistritenii au avut ocazia sa doneze din cartile care le prisoseau,  cate o carte pentru cei care au nevoie de ea. Si s-a dovedit ca in Bistrita spiritul de solidaritate exista, pentru ca donatiile au intrecut cu mult asteptarile.

De asemenea,  prin intermediul colegului lions Mihai Bilegan, mai multe pachete cu haine pentru copii au fost aduse de la prieteni din Germania si predate de asemenea preventoriului pentru ca vremea rece e aproape  si  copii au nevoie de ele.

La actiune au mai fost prezenti presedintele clubului Olimpiu Cocian,  Doina Petri, Sorin Balan, Ovidiu Clitan, Sandu Oltean, precum si Virgil Ratiu.

La finalul vizitei, gazdele noastre ne-au ospatat cu sucuri si gogosi, din cele calde, facute acolo si nu de-ale politicienilor.

 

Pentru Lions Club Bistrita,

Ovidiu Clitan

0 comentarii3171 vizualizări08 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0