Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Centrul de Voluntariat Nasaud.

Asociatia Eco - Silvic Nasaud, cu sediul in orasul Nasaud, str. Garii, nr. 1, anunta inceperea implementarii proiectului "Centrul de Voluntariat Nasaud", proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Proiectul are o valoare totala eligibila de 35 000 lei, iar perioada de implementare este 1 octombrie 2014 - 31 iulie 2015.

Proiectul a aparut din nevoia reactivarii implicarii civice la nivelul comunitatii nasaudene, dar si al zonelor limitrofe. Prin implementarea activitatilor ne dorim sa dezvoltam viata sociala si culturala a orasului Nasaud, prin crearea unui cadru permanent de implicare comunitara. Acest cadru va fi reprezentat de Centrul de Voluntariat Nasaud, o asociatie cu personalitate juridica proprie, care va beneficia de o echipa administrativa cu experienta, dar si de voluntari bine instruiti. In acest scop, pe langa infiintarea Centrului de Voluntariat Nasaud, s-a stabilit si un schimb de experienta cu Centrul de Voluntariat Cluj - Napoca, recunoscut pentru expertiza in domeniul voluntariatului, dar si cu mediul ONG din Alba Iulia, oras care a cunoscut o dezvoltare uimitoare prin implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila. Pe durata schimbului, participantii vor putea sa vada cum functioneaza un Centru de Voluntariat, dar si cum initiativele locale contribuie la dezvoltarea comunitatilor respective.

Asociatia Eco - Silvic Nasaud are ca parteneri in implementarea acestui proiect Primaria orasului Nasaud, Casa de Cultura "Liviu Rebreanu", Complexul muzeal judetean Bistrita - Nasaud - prin Muzeul Graniceresc Nasaudean, Asociatia Impact Bistrita si Asociatia Absolventilor Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Ne dorim implicarea activa in realizarea CVN a reprezentantilor institutiilor si asociatiilor din Nasaud si zona limitrofa, dar si a simplilor cetateni care considera ca au idei constructive si realiste privind dezvoltarea comunitatii in care locuiesc. Speram ca, prin echipa administrativa si partenerii CVN, sa dezvoltam aceste idei de la stadiul de proiect la actiuni in beneficiul comunitatii nasaudene.

 

 

Persoana de contact: Gabriela Onul - Coordonator proiect

e-mail: onulgabriela_bn@yahoo.com, tel. 0263 - 360 481

(0744 971 731 - pt. info suplimentare mass - media)

 Proiectul "Centrul de Voluntariat Nasaud" este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

0 comentarii2905 vizualizări23 octombrie 2014




rss 2.0
rss 2.0