Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
PREMIILE ANTIDISCRIMINARE "INVATAM IMPREUNA", editia a II-a 2014.

Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria Bistrita organizeaza miercuri, 10 decembrie, 2014, ora 18:00 la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrita evenimentul Premiile Antidiscriminare - Invatam Impreuna, editia a II-a, 2014. Scopul evenimentului este acela de a incuraja integrarea in invatamantul de masa a copiilor cu tulburari de dezvoltare. Cu acest prilej vom premia 40 de cadre didactice din Bistrita-Nasaud care au avut o contributie importanta la integrarea in scoli si gradinite a copiilor cu tulburari din spectrul autist si alte tulburari, in ultimii 8 ani.

Trendul european este acela de a integra copiii cu tulburari din spectrul autist, alaturi de copiii neurotipici in invatamantul de masa, individual sau in clase si grupe speciale, reduse numeric, atunci cand acest demers este in beneficiul lor. Evident, acest lucru nu este intotdeauna posibil si nici intotdeauna in avantajul copilului. Insa cu interventie terapeutica specifica, copiii cu diverse dizabilitati pot beneficia enorm de pe urma integrarii in invatamantul de masa din punct de vedere comportamental - urmarind modele si respectand reguli, al socializarii si comunicarii - invatand sa interactioneze adecvat si al dezvoltarii cognitive.    

Integrarea unui copil cu TSA sau alte nevoi speciale in invatamantul de masa presupune un efort intens din partea familiei si a cadrelor didactice, alaturi de un demers terapeutic sustinut, de lunga durata.

Din 2008, obiectivul CRRA "Micul Print" fost sensibilizarea societatii civile si a autoritatilor locale, reducerea discriminarii pe criterii de sanatate mintala, formarea de terapeuti si cadre didactice specializate, astfel incat fiecare copil integrat sa constituie o victorie pentru Bistrita-Nasaud ca si comunitate, oferindu-i acelui copil sansa la o viata normala. Este absolut firesc ca meritele cadrelor dascalilor implicate in lupta antidiscriminare sa fie recunoscute si apreciate public.

Cadrele didactice premiate au fost nominalizate de Asociatia Autism Europa Bistrita si Inspectoratul Scolar Judetean si indeplinesc, cumulativ, mai multe conditii: au integrat in grupa/clasa/unitatea de invatamant un copil cu tulburare din spectrul autist sau alte tulburari de natura sa solicite suplimentar cadrul didactic sau unitatea; copiii integrati sunt sau au fost incadrati in grad de handicap; cadrele didactice sau unitatile de invatamant au colaborat in mod direct cu ISJ, au participat la cursuri de formare sau au solicitat sprijin punctual din partea CRRA Micul Print cu privire la tehnici de integrare. Asadar, acest eveniment nu este unul exhaustiv.  Dar pentru ca ne dorim ca pe scena sa urce cat mai multi dascali, ne-am propus ca la la editiile viitoare sa solicitam nominalizari publice, mobilizand in acest sens comunitatea bistriteana.

 Fondurile pentru premiere au fost stranse din sponsorizari prin eforturile parintilor si ale prietenilor "CRRA Micului Print".

 

Din program:

- Recital MIRCEA TIBERIAN: PREMIERA proiect muzical "LA ISLA BONITA"

- Prezentare animatie, "Trece un nouras", regizor Paul Muresan

- Corul Alegretto al Liceului de Muzica Tudor Jarda

- Microrecital Bungardean Dan Ionut, cl. VI -a, liceul de Muzica Tudor Jarda (vioara)

- Microrecital de pian sustinut de Niculae Cristian Moldovan, cl VI - a, liceul de muzica Tudor Jarda

- Premierea cadrelor didactice

Va asteptam!

 

0 comentarii2639 vizualizări08 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0