Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
SCRISOARE DESCHISA - Domnule Ion Tiriac.

"Circa 3000 de mistreti au cazut sub gloantele invitatilor de la Balc". Sportul alb este pentru gentlemeni, este fair-play, etic si cel mai important, nu se soldeaza niciodata cu victime. Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN va propune sa renuntati la vanatoarea de la Balc si va invita sa luati in considerare transformarea acestui domeniu intr-o rezervatie pentru animale salbatice.

VIER PFOTEN considera drept imorala inchiderea animalelor intr-un tarc si executarea lor in numele distractiei si a socializarii. Pentru oamenii de onoare, agrementul, sportul si intalnirile de afaceri ar trebui sa fie dominate de fair-play. Cu atat mai mult cu cat modul in care sunt ucisi mistretii la Balc nu are nici o legatura cu sportivitatea, fiind doar tir la tinta vie.

Timp de 3 ani, VIER PFOTEN i-a intampinat la portile domeniului de la Balc pe invitatii dumneavoastra cu sugestia de a  transforma un eveniment sangeros intr-o eleganta partida de tenis.

Din nefericire, din 2005 si pana astazi, circa 3000 de mistreti au cazut sub gloantele invitatilor de la Balc. Intr-o mare masura, lipsa preciziei in timpul vanatorii poate cauza o moarte lenta si agonizanta pentru animale. Din punctul nostru de vedere, acest eveniment nu respecta minime principii morale si nici reguli de etica a vanatorii.

VIER PFOTEN crede in responsabilitate si respect pentru toate formele de viata, astfel incat fiecare fiinta vie sa poata trai in demnitate si in concordanta cu necesitatile speciei. Sta in puterea dumneavoastra, in calitate de organizator, sa schimbati regulile jocului. Consideram ca persoanele care au facut performanta in lumea afacerilor si a sportului au o responsabilitate publica, fiind modele in societate inclusiv prin hobby-urile practicate.

Aceasta pozitie si notorietate, stimate domnule Ion Tiriac, atrage dupa sine o serie de obligatii morale. Participarea dumneavoastra si a celorlalti invitati la evenimentul de la Balc este perceputa de opinia publica drept o atitudine aroganta si nepasatoare fata de animale si mediul inconjurator.

Noi consideram ca sportul si business-ul nu trebuie sa faca victime fara aparare. De aceea va oferim sprijinul si intreaga experiente pentru a duce la bun sfarsit un proiect nobil precum infiintarea unei rezervatii. Veti avea astfel posibilitatea de a va organiza intalnirile de agrement si afaceri intr-un climat pasnic si etic.

 

Schimba tinta ! Adevaratii campioni castiga trofee, nu le impusca!

     VIER PFOTEN Romania.

0 comentarii2905 vizualizări20 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0