Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
"Sprijin tinerilor someri pentru integrare pe piata muncii"

"sprijinprofesional.ro" este interfata comunicationala a Proiectului "Sprijin tinerilor someri pentru integrare pe piata muncii", proiect cofinantat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN -  Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara  5 "Promovarea masurilor active de ocupare", Domeniul majoritar de interventie 5.1 "Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare".  Proiectul mentionat este un parteneriat intre "Asociatia Sprijin social si profesional Nord-Vest" si Universitatea "Aurel-Vlaicu" din Arad.

Cu o echipa tanara si cu un atu puternic la capitolul experienta profesionala, s-a demarat acest proiect in dorinta de a oferi servicii de consiliere profesionale pe piata muncii din orasul Bistrita si a judetului Bistrita-Nasaud. Despre Asociatia sprijin social si profesional Nord-Vest din Bistrita, dorim sa ne declaram ca un furnizor specializat in activitati de  prestatii sociale, management public si privat, consultanta juridica. Membrii fondatori au oferit consultanta pe teme de : consultanta juridica - de drept civil, drept comercial, informatii privind  achizitiile  publice, elaborarea contractelor  de munca si civile; asistenta sociala - prin urmarirea drepturilor acordate familiilor complementare si monoparentale si monitorizarea acordarii salariului minim garantat persoanelor defavorizate in baza legii 416/2001.

Prezentul proiect contribuie prin actiunile sale la rezolvarea unei probleme stringente a contextului socio-economic actual al Romaniei: rata crescuta a somajului in randul tinerilor. Modalitatea de abordare a problematicii este una complexa, pro-activa, procesul de integrare a tinerilor someri pe piata muncii fiind realizat multiplan, atat prin actiuni de promovare, cat si prin actiuni directe de informare, consiliere, mediere, consultanta si training si nu in ultimul rand prin oferirea de cursuri de formare profesionala si dezvoltare de competente.

In dorinta de a pune in practica implementarii proiectului cele mai bune solutii si pentru a avea un adevarat ajutor in ceea ce priveste experienta relevanta in proiectele de finantare, Asociatia sprijin social si profesional Nord-Vest a atras un partener cu renume, in persoana  UNIVERSITATEA "AUREL VLAICU" DIN ARAD. Parteneriatul creat in cadrul proiectului asigura, prin experienta entitatilor implicate, derularea proiectului in conditii optime, rezultatele preconizate fiind de importanta majora.

0 comentarii4130 vizualizări06 februarie 2011




rss 2.0
rss 2.0