Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Salvam Padurea Codrisor.

Scopul proiectului "Salvam Padurea Codrisor" este restabilirea, prin Hotarare de Consiliu Local initiata de cetateni, a destinatiei initial stabilite(padure-parc) pentru padurea Codrisor, in loc de defrisare pentru realizarea variantei ocolitoare si amenajarea pe intreaga suprafata a padurii a unor puncte de atractie. In acest sens, se va putea valorifica potentialul urbanistic, peisagistic si turistic al dealului Codrisor, se va asigura viabilizarea si cresterea atractivitatii zonei cu participarea cetatenilor orasului. Se va asigura punerea in valoare a dealului Codrisor, a padurii si a panoramei asupra orasului si crearea unei zone naturale de agrement, foarte aproape de zonele rezidentiale ale orasului; parcul municipal, construit la inceputul sec.XX, cu o suprafata de cca 7 ha, este prea mic pentru actuala populatie a orasului; de la parcul municipal pana la padurea Codrisor este o distanta foarte mica, de 150-200 m.

Suprafata de spatii verzi amenajate pentru agrement a municipului Bistrita va creste cu 36 ha.
In subsidiar, prin acest proiect, dorim sa realizam mobilizarea si responsabilizarea bistritenilor pentru apararea drepturilor lor privind un mediu inconjurator sanatos. De asemenea, in cadrul proiectului exista numeroase activitati de educatie civica (atelierele propuse a se realiza in poienile din padure) precum si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii. Reusita proiectului va consolida spiritul comunitar, in special in randul tinerilor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=flrpFXh65RA#t=55

0 comentarii2681 vizualizări23 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0