Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Impactul interventiei timpurii asupra vietii copilului.

Pe parcursul a doua zile, 28-29 Aprilie 2015, fundatia Inocenti a organizat un curs de instruire si formare a personalului de specialitate ce lucreaza in serviciul de interventie timpurie, avand ca topica - Impactul interventiei timpurii asupra vietii copilului. Pentru specialistii fundatiei Inocenti si ai partenerului nostru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului -Bistrita Nasaud (DGASPC), a fost un prilej de a-si aprofunda cunostintele teoretice si practice intr-un cadrul nonformal, la Centru de Interventie Timpurie Inocenti- unde in calitate de lector, a fost invita Reidun Brigitta Jahnnsen, doctor in kinetoterapie si cercetator la Spitalul Universitar din Oslo, Norvegia.

 Doamna Jahnnsen, este membra al cosiliului director al partenerul nostru -Asociatia AHEAD din Norvegia. Pe parcursul celor doua zile, ne-a impartasit din experienta profesionala atat la nivel teoretic cat si metode practice, au fost prezentate rezultatele cercetarilor efectuate in tarile nordice, care au demonstrat ca sansele de recuperare pot fi cuantificate, iar datele obtinute folosite in cercetare, evidentiindu-se faptul ca recuperarea este mai eficienta daca metodele sunt aplicate la o varsta cat mai frageda.

 "In calitate de kinetoterapeut, sunt interesat sa aflu cele mai noi informatii care imi permit sa imbunatatesc modul in care lucrez, mai ales cand vine vorba de lucrul cu copii cu dizabilitati, care este specializarea mea. Am apreciat sesiunea de instruire oferita de dna Jahnnsen deoarece am avut ocazia sa fac schimb de informatii cu alti specialisti internationali din domeniu si sa discutam deschis despre asemanarile si deosebirile dintre cele doua tari cu privire la dezvoltarea motorie, rezistenta, echilibrul, coordonarea, dificultatile de mers etc. ale copiilor cu dizabilitati." a declarat Razvan Chirlejan, kinetoterapeut in cadrul fundatiei Inocenti.

 Acest program de formare reprezinta o activitate in cadrul proiectului "Program de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati" finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

0 comentarii2590 vizualizări06 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0