Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
23 de parlamentari romani avertizeaza!

Parlamentarii Romaniei isi exprima profunda dezaprobare fata de abuzurile comise de autoritatile Republicii Moldova la adresa cetateanului roman George Simion si solicita institutiilor responsabile de la Chisinau revocarea de urgenta a masurilor ilegal luate impotriva acestuia. Potrivit unei declaratii comune emise joi de 23 de deputati si senatori de la Bucuresti, practicile care incalca libertatea de constiinta, libertatea de exprimare si libertatea de asociere nu pot fi tolerate intr-un stat care in repetate randuri si-a exprimat intentiile de aderare la Uniunea Europeana si care pretinde ca se afla intr-un parteneriat special cu Romania..

George Simion, in calitatea sa de presedinte al Platformei Unioniste Actiunea 2012, reprezentand peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova, Europa, Statele Unite ale Americii si Canada, care militeaza pentru Reunirea celor doua state romanesti, a fost declarat  indezirabil pe o perioada de 5 ani in Republica Moldova si expulzat  fara nicio explicatie din partea Serviciului de Informatii si Securitate de la Chisinau, cu numai trei zile inainte de desfasurarea la Chisinau a unei manifestatii stradale pentru Unire.

Marsul pentru Unire este organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012 si Miscarea Civica Tinerii Moldovei pe 16 mai" la ora 14:00, in contextul comemorarii a 203 ani de la primul rapt al Basarabiei, iar la manifestatie vor participa zeci de mii de cetateni ai Republicii Moldova. Membrii grupului intraparlamentar "Prietenii Unirii" isi exprima speranta ca participantii la acest eveniment nu vor fi supusi aceluiasi tratament abuziv din partea autoritatilor de la Chisinau. Mitingul va fi special monitorizat in acest sens. Totodata, parlamentarii se declara solidari cu toate manifestatiile democratice care au loc in Republica Moldova si  care trebuie respectate, indiferent de pozitiile exprimate in cadrul lor.  14 mai 2015 

 

SEMNATARI:

Burlacu Stefan 

Bumbu Octavian-Liviu

Cernea Remus

Craciunescu Grigore

Diaconu Bogdan

Dumbravanu Paul

Gheorghe Daniel

Gunia Dragos

Guran Virgil

Irimie Mircea

Mihai Aurelian

Mircovici Niculae

Motoc Octavian

Movila Petru

Oajdea Daniel

Oltean Ioan

Peia Ninel

Popescu Dan-Cristian

Raetchi Ovidiu

Stanciu Zisu

Tanase Razvan Ionut

Tomac Eugen

Vreme Valerian

 

Foto - arhiva

                                                                       

0 comentarii2548 vizualizări14 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0