Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Google are primul ONG partener certificat in Romania.

Conceptul WEB-ONG continua misiunea in tara. Google are primul ONG partener certificat in Romania. Putin peste 50% dintre ONG-urile romanesti aleg sa se promoveze online, iar 81,58% dintre acestea nu au aplicat niciodata pentru o finantare destinata ONG-urilor, majoritatea motivand lipsa de resurse si lipsa de cunoastere cu privire la modalitatilor de aplicare. Majoritatea oamenilor nu au incredere si nu ajuta ONG-urile deoarece acestea nu reusesc sa comunice eficient cu grupurile-tinta si comunitatile, se arata in studiul "Cat de prezente sunt ONG-urile printre romani?", realizat de iVOX.ro, in perioada 1-31 martie 2015, pe un esantion format din 7.713 persoane.

In acest context, Asociatia "Europa Digitala" continua proiectul national "WEB-ONG", demarat in luna ianuarie 2015, in tara noastra, prin care si-a propus sa dezvolte capacitatile de promovare a ONG-urilor, implicit sa creasca increderea romanilor in organizatiile neguvernamentale. Proiectul prevede construirea paginilor web pentru cele aproximativ 30% dintre ONG-urile care nu detin website de prezentare, desi acest lucru este obligatoriu atunci cand acestea aplica la orice tip de finantare. Totodata, prin aderarea la proiectul "Web-ONG", se faciliteaza accesul ONG-urilor la diverse granturi internationale, printre care si Google Ad Grants for nonprofits, care ofera organizatiilor o sponsorizare lunara de 10.000 de dolari, pe care o pot folosi pentru publicitatea online in motorul de cautare Google.

In primul trimestru al anului, conceptul "Web-ONG" s-a bucurat de un succes notabil in Romania, iar Asociatia "Europa Digitala" a devenit primul ONG partener certificat Google din tara noastra, avand in echipa 5 specialisti Google Certificati, coordonati de presedintele Remus Lucut, de asemenea specialist Google certificat.

"Ne bucuram foarte mult ca proiectul WEB-ONG a avut succes in Romania, dovada face faptul ca am obtinut certificatul de Partener Google si am reusit sa integram sistemele TIC in activitatea ONG-urilor din Romania, sa crestem rata de absorbtie a fondurilor nationale si internationale oferite pentru dezvoltarea organizatiilor non-profit si, mult mai important, sa crestem gradul de incredere a populatiei in organizatiile neguvernamentale. Drumul nostru nu se opreste aici, mai avem foarte mult de munca, dar suntem ferm convinsi ca societatea civila, reprezentata de ONG-uri, va deveni un factor cheie in ecuatia democratiei din tara noastra. Prin munca noastra, ne dorim sa facilitam interactiunea si comunicarea intre organizatiile non-profit, comunitate, Guvern etc. si sa stimulam coperari intre ONG-uri", declara Remus Lucut, presedintele Asociatiei "Europa Digitala".

Inscrierile la proiectul dedicat ONG-urilor se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/web-ong/

 

Sursa - Asociatia "Europa Digitala", primul ONG Partener Certificat Google din Romania: https://www.google.com/partners/?sourceid=awo&subid=ro-ro-ha-g_prt-hasearch&gclid=CjwKEAjwotmoBRCc6LWd2ZnkuBYSJACyt2quw4hjLgw0xre84Ndy4ro2J-EnrOJnpZqf3CKlSnodyBoCCKrw_wcB&hl=ro#a_profile;idtf=7739798492;

Sursa rezultate sondaj: http://europadigitala.ro/wp-content/uploads/2015/07/Cat-de-prezente-sunt-ONG-urile.pdf


Persoana de contact

Remus Lucut

Presedinte

Asociatia Europa Digitala

Tel: 0317.800.161

 

Transmite pentru Bistritanews.ro

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

0725.465.508

 

 

0 comentarii3185 vizualizări14 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0