Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
EU descopar oameni si locuri in judetul Bistrita-Nasaud.

Dezvoltarea abilitatilor de lucru in echipa, a simtului artistic, o alta perspectiva asupra oamenilor, locurilor si artei fotografice, prieteni noi, informatii diverse sunt cateva dintre beneficiile exprimate de elevii participanti la Tabara de fotografie "EU descopar oameni si locuri", editia a doua, Rodna, 26 - 28 august 2015. Actiunea si-a propus sa stimuleze simtul artistic, sa sprijine dezvoltarea competentelor cheie si transversale (creativitatea, abilitatile de comunicare si relationare, spiritul competitional, lucrul in echipa etc.) in randul tinerilor si sa contribuie la constientizarea tinerilor cu privire la stilul de viata, valorile etnografice, istorice si turistice ale Regiunii Nord-Vest. 

Organizat in parteneriat de catre Centrul Europe Direct Bistrita si Centrul Europe Direct Maramures, evenimentul a reunit 21 de tineri liceeni, 10 din judetul Bistrita-Nasaud si 11 din Maramures, care au avut prilejul de a se initia in arta fotografiei, de a lucra pe echipe si a se concura in categoriile: Peisaj, Etnografie, Portret, Fotografie stradala si Originalitate. Tinerii au fost insotiti de reprezentantii Europe Direct Bistrita si Maramures. Pe langa sesiunile teoretice, programul a inclus vizite si aplicatii practice in localitatea Rodna, participantii avand ocazia sa surprinda stilul de viata si pitorescul locurilor, valorile etnografice, istorice si turistice specifice zonei.

Actiunea a facut parte din seria de evenimente organizate in parteneriat de cele doua Centre, in Reteaua Europe Direct Romania, incepand din 2009, din care putem aminti: taberele antreprenoriale (2009, Sangeorz Bai - BN si 2010, Suior - MM), targul Antreprenor Junior (2011, Bistrita), atelierul de voluntariat (2011, Baia Mare), dezbaterea privind cetatenia europeana (2013, Beclean - BN), Tabara de fotografie "EU descopar oameni si locuri", editia I (2014, Ocna Sugatag - MM).

Judetul Bistrita-Nasaud a fost reprezentat de tinerii liceeni participanti si castgatori ai concursului "O Europa mai sigura", organizat de centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, in perioada mai - iunie 2015:

- Bivolaru Petrica Lucian - Liceul Tehnic INFOEL Bistrita

- Florea Daniel - Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita

- Halosta Camelia Maria - Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita

- Hunyadi Darius - Liceul Tehnic INFOEL Bistrita

- Lumperdean Sebastian-Ieronim - Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita

- Lup Fineas Gabriel - Liceul Tehnic INFOEL Bistrita

- Mihalte Rozalia - Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita

- Moldovan Nicu-Marian - Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita

- Plesan Victor - Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita

- Suciu Oana-Madalina - Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii3192 vizualizări31 august 2015
rss 2.0
rss 2.0