Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 17 Iunie 2024 - 14587
Republica Moldova cu iesire la mare: Zeci de profesori basarabeni, in vizita la Constanta.

50 de profesori din Republica Moldova participa in perioada 6-8 septembrie la o noua editie a Scolii de Cultura si Afirmare Romaneasca, desfasurata de Platforma Unionista Actiunea 2012 la Constanta.  "Cadrele didactice din stanga Prutului reprezinta acea categorie speciala de oameni carora le-a fost incredintata misiunea formarii generatiilor tinere, in mod organizat si responsabil, si a transmiterii valorilor culturale si idealurilor nationale respectate si promovate de generatiile trecute. Datorita acestor profesori, elevii pot interpreta corect evenimentele la care participa si se pot implica activ in mersul istoriei. Aici, la Constanta, le multumim pentru rolul pe care si-l asuma si care ii ghideaza in toate indeletnicirile", a declarat George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

 Intalniri cu autoritatile constantene si cu reprezentanti ai Institutului Cultural Roman, participarea la ateliere de lucru despre scrierea de proiecte, activismul civic si puterea sondajelor de opinie, vizionare de film si vizitarea unor atractii turistice din zona Dobrogei sunt cateva dintre activitatile incluse in programul destinat profesorilor din Republica Moldova.

 Alti 50 de profesori din stanga Prutului se afla in intervalul 4-7 septembrie la editia de la Cernica, Bucuresti si Ploiesti a Scolii de Cultura si Afirmare Romaneasca. Scoala de Cultura si Afirmare Romaneasca are in vedere pregatirea, stimularea si valorificarea potentialului etnicilor romani din Republica Moldova prin prezentarea unor modele romanesti autentice, sustinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural si de proiect, de dezvoltare personala si profesionala, precum si prin desfasurarea unor activitati aplicative.

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012    

        4 septembrie 2015

0 comentarii2898 vizualizări04 septembrie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0