Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Diseminarea rezultatelor locale ale proiectului "Impreuna pentru sanatatea sanului".

Ascociatia Clubul Amazoanele Bistritene si Crucea Rosie Mures organizeaza in data de 10.09.2015 intre orele 13.00 si 15.00 la Hotel Cora, strada Codrisor, nr 23 din Bistrita o conferinta de presa menita sa disemineze rezultatele locale ale proiectului "Impreuna pentru sanatatea sanului " implementat in judetul Bistrita-Nasaud in ultimii 2 ani.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 269.340 CHF, din care Contributia Elvetiana este in valoare de 242.400 CHF, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala si partenerii contribuind cu suma de 26.940 CHF. 

Proiectul "Impreuna pentru sanatatea sanului" si-a propus imbunatatirea politicilor publice cu impact asupra domeniului cancerului de san prin intarirea capacitatii institutiilor si organizatiilor locale implicate in lupta impotriva cancerului de san in 10 judete (Mures, Constanta, Brasov, Covasna, Harghita, Bistrita, Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Prahova) si municipiul Bucuresti. Obiectivul prioritar a fost dezvoltarea unor parteneriate locale intre institutii publice, private si alti factori din comunitate in vederea sustinerii de interventii eficiente si sustenabile destinate depistarii precoce a cancerului de san, sprijinirii persoanelor afectate direct si indirect de aceasta boala si cresterea calitatii serviciilor medicale specifice.

In cadrul proiectului s-a format o echipa locala care a fost instruita in cartografierea nevoilor si resurselor din domeniul sanatatii sanului, in managementul de proiect si scrierea de propuneri de proiect si initierea de activitati de advocacy si de strangere de fonduri si s-au format un numar de 30 de facilitatori de sesiuni de informare a populatiei cu privire la autocunoasterea sanului. Echipa locala a realizat o cercetare comprehensiva a situatiei din acest domeniu de sanatate, lucrare ce a fost publicata si lansata la nivel local spre a servi tuturor actorilor cu atributii in domeniu. Pe durata proiectului facilitatorii formati au actionat ca educatori comunitari, informand 1.306 de femei rezidente in judetul Bistrita-Nasaud.

Scopul conferintei de presa este de a impartasi rezultatele obtinute de echipa de proiect si de a aduce la cunostinta publicului larg resursele create de proiect in judetul Bistrita-Nasaud ce vor putea fi folosite in mod sustenabil pentru constientizarea  importantei depistarii precoce a cancerului de san. Unul dintre rezultatele proiectului este site-ul www.infocancerdesan.ro care gazduieste toate materialele resursa create de partenerii din cele 10 judete si municipiul Bucuresti si de membrii retelei Impreuna pentru sanatatea sanului. Site-ul ofera accesul gratuit al tuturor celor interesati de domeniu la cursuri online de facilitare sesiuni de informare, management de proiect, cartografierea comunitatii si advocacy.

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati la presedinta asociatiei - Moldovan Livia la adresa de mail amazoanelebistritene@yahoo.com, telefon 0747277979 sau la coordonatoarea de proiect- Rodica Marina la adresa de mail marina.rodica@yahoo.com, telefon 0747993121.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2842 vizualizări08 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0