Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Dare to Debate la Bistrita.

"Toate cele produse de propria noastra judecata si iscusinta, adevarate cat si neadevarate, sunt prilej de agitatie si de dezbatere." Sau, altfel decat spune Michel de Montaigne, nimic din ce ii este dat omului sa gandeasca nu este de neimpartasit cu ceilalti. Este principiul dupa care ne ghidam in realizarea evenimentelor Dare to Debate! la Bistrita.
Astfel, la prima editie, cea de vineri, 18 septembrie, ce va incepe de la ora 19 la Teatrul de vara de langa pietonalul central, vom porni seria dezbaterilor cu doi tineri remarcabili, care si-au construit cate un brand in orasul nostru: Bogdan Radu Moldovan ( SQS ) si Serban Groza ( Fii puterea! ).
Pe de-o parte, Bogdan a reusit, in ultimii doi ani, sa readuca in atentia publicului din Bistrita si judetele limitrofe un concurs de idei si discursuri cu mare priza la spectatori, original in abordare si care a antrenat inclusiv personalitati emblematice ale orasului nostru.
De cealalta parte, Serban, a carui ambitie l-a propulsat departe in atentia publicului bistritean, va incerca sa ne arate de ce si in ce fel atitudinile fara menajamente, increderea in sine si trierea nemiloasa a anturajului ne ridica si ne face mai valorosi. Mai valorosi in fata cui si cu ce cost? Ramane sa vedem in urma discursului sau.
Expunerea celor doua mentalitati diferite va fi moderata de Gavrila Urs, cu sprijinul consistent al publicului, care va interveni in cea de-a doua parte a spectacolului cu intrebari si pareri personale. Accentul va fi pus pe dezbatere, pe impartasirea de idei, fiecare fiind liber sa judece dupa propria conceptie ceea ce aude aici.
Prima editie a Dare to Debate! la Bistrita se va desfasura sub egida tolerantei la idei si cu indemnul de a nu confunda propriile opinii cu faptele concrete. Dar cu incurajarea de a indrazni de a le exprima, oricare ar fi ele, si de a le dezbate!

 

Urs Gavrila

Prezentator si coorganizator Date to Debate.

0 comentarii2884 vizualizări17 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0