Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Interdictia lui George Simion, ridicata.

In contextul sedintei comune de Guverne Romania - Republica Moldova, care va avea loc marti, interdictia cetateanului roman George Simion a fost ridicata. Curtea de Apel din Chisinau a considerat ca nu exista motive pentru ca liderul unionist George Simion sa fie declarat persona-non grata. In sprijinul presedintelui Actiunii 2012, 200 de intelectuali au inaintat autoritatilor Republicii Moldova scrisori deschise prin care si-au exprimat dezaprobarea fata de masura interdictiei si au solicitat anularea masurii abuzive.

 "In aceste cinci luni mi s-a incalcat un drept fundamental, cel de libera circulatie. Nu am putut merge de acasa - acasa. Se dovedeste si prin decizia instantei ca nu am facut nimic, iar pe viitor am asteptarea ca Romania sa sanctioneze mult mai repede astfel de abuzuri. Multumesc tinerilor din Piata Marii Adunari Nationale care au avut, printre revendicari, si cea a inlaturarii interdictiei mele", a declarat George Simion.

 Un mars de sustinere a Unirii va fi organizat de protestatarii din Chisinau sambata, ora 17:00, in directia televiziunii publice.

 

   18 septembrie 2015.

0 comentarii2800 vizualizări18 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0