Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
"Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca".

In data de 2 octombrie, ora 13:00, Cluj-Napoca, Hotel City Plaza (str. Sindicatelor nr. 9-13), Fundatia Multimedia pentru democratie locala organizeaza seminarul "Egalitatea de gen si nediscriminarea la locul de munca". Evenimentul isi propuna sa aduca in atentie, sa stimuleze reflectia si sa genereze o dezbatere in jurul unui subiect extrem de important pentru societatea noastra: discriminare, stereotipuri si egalitate de gen in Romania. Demersul nostru are un fundament solid, avand ca resort o serie de cercetari sociologice ample (atat cantitative, cat si calitative), care ofera un tablou revelator al acestei problematici.

  • Spre exemplu, una dintre concluziile expertilor nostri este aceea ca discriminarea de gen este in primul rand o problema socio-culturala, fiind specifica, sub aspectul constientizarii sale, inclusiv femeilor. Altfel spus, discriminarea de gen este acceptata ca un dat natural, nu ca o problema a societatii in care traim.

 Aceasta, dar si multe alte date si observatii, desprinse inclusiv din monitorizarea si analiza media realizate in cadrul proiectului "Femei active pe piata muncii" (co-finantat prin Fondul Social European, POSDRU, 2007-2013 "Investeste in oameni!"), vor fi prezentate si dezbatute impreuna cu reputata militanta feminista, profesoara in cadrul Facultatii de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti, Oana Baluta.

 

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri ne puteti contacta la adresa fundatia.multimedia@gmail.com  sau la tel: 021 315 13 82 / 0744 658 985.  

0 comentarii2968 vizualizări22 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0