Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Mii de mesaje emotionante transmise de cetatenii Republicii Moldova Romaniei.

Mii de mesaje emotionante au fost scrise cetatenii Republicii Moldova in cele doua Carti de condoleante puse la dispozitie atat in mediul online, cat si in format fizic, in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau. La initiativa Blocului Unitatii Nationale (BUN) si a Diasporei Unioniste, oamenii si-au exprimat public regretul profund fata de tragedia produsa in clubul bucurestean "Colectiv" si sustinerea fata de familiile greu incercate ale victimelor.

"O mare tragedie. Sunt coplesita de durere. Cu gandul si sufletul sunt alaturi de familiile victimelor. Dumnezeu sa odihneasca in pace aceste nevinovate suflete", a scris Rodica. "De cand am aflat ce s-a intamplat acolo, parca nu mai sunt om. Ma gandesc la frica teribila pe care trebuie sa o fi simtit fiecare dintre ei, la neputinta de a se salva, la durerea fizica si la tot ceea ce le trecea prin minte in acele momente sinistre... E cumplit, mi-e mila, mi-e foarte mila de oamenii care si-au pierdut viata in acel incendiu, mi-e mila de parintii si rudele lor, de toate acele persone dragi, care acum au ramas marcate definitive de aceasta pierdere uriasa si neasteptata. Sufleteste, au murit si ei... Condoleante familiilor, sincere regrete... Dumnezeu sa ii ierte!", a transmis si Elena. "Dumnezeu sa le dea putere celor care au pierdut copii si sa aiba grija de cei raniti!", a precizat si Victoria.

 Luni seara, dupa ce au semnat in Cartea de condoleante, in fata reprezentantei diplomatice a Romaniei, cu lumanari si flori, chisinauenii au tinut un moment de reculegere pentru cei care au trecut la cele vesnice in urma incendiului devastator din Bucuresti si si-au exprimat speranta ca cei aflati in spitale se vor insanatosi. "Suntem solidari cu fratii de peste Prut si in aceste momente de incercare. Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care nu se mai afla printre noi, sa ii ajute pe cei raniti si sa ii intareasca pe membrii familiilor si pe cunoscutii acestora!", a declarat Constantin Codreanu, reprezentant al Blocului Unitatii Nationale.

 In urma apelurilor autoritatilor de la Bucuresti, Miscarea Civica Tinerii Moldovei, asociatie din cadrul BUN, va dona sange marti, la ora 12:00, la Centrul National de Transfuzie. "Tinerii Moldovei nu pot ramane indiferenti la suferinta victimelor incendiului din Romania. Ii invitam pe toti cei care doresc si pot sa doneze sange sa vina la Centrul de Transfuzie si sa isi arate solidaritatea cu poporul roman", a spus Vitalie Prisacaru, reprezentant al Tinerilor Moldovei.

 Cartea de condoleante in format electronic va putea fi accesata si semnata in continuare la adresa https://www.facebook.com/events/1491897011139025/. Sub genericul "Semnam in Cartea de condoleante. Romanii - alaturi la bine si la greu", toti cei care doresc sa transmit un mesaj de sustinere o pot face in mediul online pana pe 30 noiembrie.

 

 

Blocul Unitatii Nationale 3 noiembrie 2015.

0 comentarii2660 vizualizări03 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0