Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Sute de mesaje la Ambasada Romaniei din Chisinau pentru un guvern comun.

La Chisinau a avut loc duminica un nou mars pentru Unire. Sub genericul "Resetam cele doua state romanesti", evenimentul s-a incheiat in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau, acolo unde participantii au postat sute de mesaje in care au cerut un guvern comun pentru cele doua state romanesti.

Manifestatia, organizata la initiativa Blocului Unitatii Nationale si a Consiliului Unirii, vine in contextul in care la Bucuresti, la Iasi, Cluj si in alte orase din Romania se desfasoara proteste la care rasuna mesaje unioniste.

"Tragedia de saptamana trecuta din Bucuresti a aratat clar ca in Romania e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealalta parte, dezastrul social-economic in care a ajuns Republica Moldova a aratat clar ca e nevoie de o reorganizare a statului in intregime. Vrem sa  traim toti intr-o Romanie mai buna, iar pentru asta avem nevoie de un guvern comun pentru cele doua state romanesti. Acesta este mesajul nostru pentru politicieni, pentru societatea civila si pentru ambasadorii altor state la Chisinau", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unitatii Nationale.

"Am iesit astazi in strada pentru a cere un singur Guvern. Am oprit la Ambasada SUA, la cea a Germaniei si a Romaniei pentru a le transmite simbolic mesajul nostru. Vrem sa fim auziti de cat mai multa lume, care sa inteleaga ca noi, cetatenii Republicii Moldova, nu vedem alta solutie pentru iesirea din prapastia in care a ajuns societatea noastra decat Unirea", a precizat Vitalie Prisacaru, reprezentantul Miscarii Civice Tinerii Moldovei.

Organizatorii evenimentului de astazi au declarat ca vor continua seria de manifestatii stradale in care vor atrage atentia opiniei publice din Romania si Republica Moldova asupra necesitatii crearii unui Guvern comun.

 

Blocul Unitatii Nationale 8 noiembrie 2015 Contact: Constantin Codreanu/Tel.: 078414245

0 comentarii2695 vizualizări09 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0